İşte AKP'nin İsrail karnesi

İsrail saldırılarının ardından Başbakan Tayyip Erdoğan ve iktidar çevreleri, İsrail karşıtı söylemleri yükseltti. Peki, AKP hükümetinin göreve geldiği günden bu güne İsraille ilişkileri nasıl? İşte AKP'nin 12 yıllık icraat karnesi.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının ardından AKP'de İsrail karşıtı söylemler arttı. Ancak, söylemlerle icraatlar karşılaştırıldığında gerçek hiç de göründüğü gibi değil. Tayyip Erdoğan-İsrail ilişkileri oldukça sıcak!

Yıl 2004. Yer Amerika. Yahudi Cesaret Madalyası ilk kez Yahudi olmayan birine verildi. Başbakan Tayyip Erdoğan, ABD'deki Musevi derneklerinden Yahudi Cesaret Madalyası aldı.

Yıl 2005. Erdoğan İsrail'e gitti. Ziyarette "Türkler gün gelecek, dilenci durumuna düşecek ve dizlerime kapanıp yalvaracaklar" diyen siyonizmin kurucularından Theodor Herzl için yapılan ayine katıldı. Erdoğan, anıt mezara çiçek koydu.

Yıl 2010. Başbakan Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü OECD'nin toplantısında 20 yıldır OECD'ye girmeye çalışan İsrail için vetoyu kaldırdı. İsrail için masaya hiçbir şart ve yaptırım koymadı.

Yıl 2012. AKP İsrail'e bir kez daha vize verdi. İsrail AKP hükümetinin de oyuyla NATO'ya girdi.

Ve son skandal çok yakın bir zamanda yaşandı. AKP Irak petrolünü, Barzani ortaklığıyla yasadışı olarak satmaya başladı. Alıcı ise İsrail'di. İsrail'in Filistin'e bomba yağdırdığı jetlerin yakıtının da Türkiyeden gönderildiği ortaya çıktı.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # israil # karnesi