Yunanistan için kader günü

Mali krizdeki Yunanistan'da yarın referandum var. Yunanlılar, kreditörlerin mali destek karşılığında talep ettiği kemer sıkma önerileri kabul edilsin mi edilmesin mi? sorusuna yanıt verecek. Yunanistan Başbakanı Çipras "Hayır tarih yazacak" diye konuşarak vatandaşlarına çağrı yaptı.

Yunanistan için kader günü

Yunanistan mali krizde. Günlerdir beklenen referandum ise yarın. Kreditörlerin mali destek karşılığında talep ettikleri şartlar halk oylamasına sunulacak. Referandumdan evet mi yoksa hayır mı çıkacak, her şey yarın belli olacak.

Yunanistan'daki referandum kreditörlerin mali yardım karşılığında talep ettiği kemer sıkma önerilerine ilişkin yapılacak. Referandum öncesi "hayır" taraftarlarınca Sintagma Meydanı'nda miting düzenlendi. 50 bin hayır taraftarı meydanı doldurdu. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras mitingde konuştu, "Hayır tarih yazacak" dedi.

Çipras, "Pazar günü sadece Avrupa 'da mı kalacağımıza değil, Avrupa'da haysiyetle mi yaşayacağımıza ve Avrupa'da eşit mi olacağımıza karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı, "kemer sıkma yöntemleri ile feragat etmiş olduğumuz demokrasiye bir fırsat veriyoruz" dedi, Yunan halkını "ültimatomlara büyük ve gururlu bir 'hayır' demeye davet etti.

ulusalkanal.com.tr

# yunanistan # ekonomi # referandum # çipras # Syriza