AKP'den İstanbul seçim sonuçları açıklaması ve FETÖ iddiası

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Bizce bu meselenin arkasında çok daha farklı şeyler çıkacak. Böyle tartışmaya da sebep olacak bir şey atayım ortaya isterseniz. Sandık başkanlarından FETÖ kapsamında ihraç edilenler var mı diye ben merak ediyorum mesela. Buna ilişkin emarelerimiz, bilgilerimiz de var ama araştırmaya devam ediyoruz" dedi

AKP'den İstanbul seçim sonuçları açıklaması ve FETÖ iddiası

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul'da yapılan itirazlar ve oy sayımıyla ilgili açıklama yaptı.

Yavuz, şunları söyledi:

"Bizce bu meselenin arkasında çok daha farklı şeyler çıkacak. Böyle tartışmaya da sebep olacak bir şey atayım ortaya isterseniz. Sandık başkanlarından FETÖ kapsamında ihraç edilenler var mı diye ben merak ediyorum mesela. Buna ilişkin emarelerimiz, bilgilerimiz de var ama araştırmaya devam ediyoruz. Muhtemelen şu oldu. Bir stratejik akıl, belli kesimleri ve güçleri birleştirdi ve böyle bir organizeli usulsüzlüğün ortaya çıkmasına sebebiyet verdi.

Sonuç 29 binler 15 binlere, 14 bin küsurlara inmiş durumdadır. E be kardeşim 1 Nisan'da 29 bin olan, 2 Nisan'da 24 bine, 3 bine 21 bine iniyor ve böyle devam ediyorsa demek ki ortada bir yolsuzluk, daha doğrusu bir oy yolsuzluğu, suistimal, usulsüzlük var. Biz bunun bir tarafına organizeli diyoruz. Siyasi hayatım içerisinde hep bu işlerin içinde oldum. Bir ilde birkaç taneyi geçen oy kaydırmaları görmedim. Ama burada binlercesi var. Bunların hepsinin üst üste gelmesi mümkün mü? Biz bilgilerimize dayanarak söylüyorum, anlattıktan sonra dediler ki; az bile diyorsunuz. Sizinle paylaştıklarımız organizeli bir usulsüzlük yapıldığı çok net gözüküyor. Peki bu organizeli usulsüzlük niye diyoruz? Dün bir örnek vermiştim size Büyükçekmece'den. Biraz daha netleştirelim. Büyükçekmece'de usulsüzlük nasıl olmuş. Büyükçekmece Belediyesi'nde çalışan işçi nüfus müdürlüğünde görevlendirilmiş. Bu kişinin görevi nüfus kayıt örneği, yerleşim yeri belgesi ve çok dilli belgeleri tanzim ederek, vatandaşa vermek ve ilçe nüfus müdürlüğü tarafından diğer işleri yapmak. Bu kişi sahte belge düzenliyor ve birtakım işlemler yapıyor.

Bu kişi 18 Ocak 2019'a kadar çalışıyor. Hemen sonrasında bu fark ediliyor ve alınıyor. Bu kişi 7 bin 486 kişinin kaydında şüphe oluşturacak şekilde, bunların hepsi şüpheli ve sahte belgelere dayalı, bu sayı sadece 7 bin 486 kişi. Meselenin içerisinde başkaları da var. Direk belediyedeki kişi eliyle yapılanlar. Bunun başka uçları da var. 7 bin 282 kişi ya İstanbul'un dışından ya da Büyükçekmece'nin dışında. Meselenin gerçekten ayrıntısına indiğimizde insanın tüyleri diken diken oluyor. 100 adet adres değişikliği formunda kişilerin imzası olmadığı,beyan edenin imzası olmadığı anlaşılıyor. Peki nasıl yapıyor bunu? Bu kişi 104 boş arsaya kişi kaydediyor. 36 inşaat, 35 sahte adres, 269 ikamet etmeyen, 31 beyanda bulunmayan, 129 boş daire, 5 konut olmayan yani üç tane TIR garajını, 2 tane anaokulunu adres olarak gösteriyor. İnşaatı bitmemiş, iskanı verilmemiş, kişiler yerleşmemiş buralara kişi yerleştiriyor.

11 bin 186 kişinin ikamet kaydının Büyükçekmece'ye getirildiğini tespit etmiş bulunmaktayız. Peki şimdi soruyorum, bir kişinin başkalarından yardım almadan bütün bunları yapması mümkün müdür? Bu işte bir şey var demeyelim de ne diyelim? Bu işin peşine düşmeyelim de ne yapalım? Bu birincisiydi. Bir de dün başka bir şeyden bahsetmiştim. Hatta kanun kitapçığından okudum. Biz kanun kitapçığından ilgili hükmü okuyoruz, başkaları hesap makinasından işlem yapıyor. Sayıyı bölecek yerde çarpıyor, çarpınca sayı astronomik çıkıyor, sonra da basına dönüp alaylı bir şekilde dönüyor. Çok şaşırıyorum, bu kişi veya kişiler tarafından İstanbul yönetilecek. Belki siz gerçekten kazanacaksınız, belki de siz kazanmamış sayılacaksınız. Şov peşine düşmeden belgeyle,bilgiyle olup biteni açık bir şekilde konuşalım."

ulusal.com.tr

# istanbul # AKP # ali ihsan yavuz