ABD'nin terör örgütü PKK/YPG'ye verdiği silahların kaydı tutulmadı

Amerika'nın terör örgütü PKK/YPG'ye verdiği silahların kaydının tutulmadığı ortaya çıktı. 2014 yılından bu yana Amerika'nın gönderdiği silah ve mühimmatı örgüt içinde İngilizce bilen 5 kişinin teslim aldığı, şimdiye kadar ilk 4 araç dışındaki hiçbir sevkıyatın kaydının tutulmadığı öğrenildi.

ABD'nin terör örgütü PKK/YPG'ye verdiği silahların kaydı tutulmadı

ABD'NİN PKK/PYD'YE SİLAH YARDIMI: ŞİMDİYE KADAR GÖNDERİLEN SİLAHLARIN KAYDI TUTULMADI

Washington, Ankara'nın itirazlarına rağmen PKK/PYD'ye olan desteğini sürdürüyor. Amerika'nın terör örgütü PYD'ye gönderdiği silah ve mühimmatların kaydının tutulmadığı ortaya çıktı.

Basında yer alan haberlere göre gönderilen askerî lojistik malzemeleri, 2014'ten bu yana örgüt içinde İngilizcesi çok iyi olan 5 kişi teslim alıyor. Ve şimdiye kadar örgüte teslim edilen silahların ilk 4 araç dışındaki hiçbirinin kaydı tutulmadı.

TSK, PKK'NIN LOJİSTİK HATLARINI VURDU

Amerika son 11 aydan bu yana PYD'ye silah sevkiyatını Sincar dağı ve sınır hattındaki Karaçok dağındaki 7 lojistik hat üzerinden yapmıştı. Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri, bu bölgedeki lojistik hatlara hava harekatı yaptı. Bu nedenle Amerika ve PKK üç haftadır bu hattı kullanamıyor.

SİLAHLAR BARZANİ ÜZERİNDEN GİDECEK

Washington yönetimi, PKK/PYD'ye silah sevkiyatını bir kez daha başlatmak için bölgeye 11 askerî danışman gönderdi. Lojistik sevkiyat için fizibilite çalışmalarına başlayan danışmanların sivillerin yoğun olarak bulunduğu Derik hattı ile Sincar hattını kullanmak için karar aldığı öğrenildi.

Amerika son 12 günden bu yana Suriye'nin kuzeyinde PKK/PYD'nin kontrolündeki bölgede kurduğu 6 askerî üsse lojistik malzemeler taşıyor. Lojistik malzemeler arasında zırhlı araçlar, askerlerin uzun vadeli ihtiyaçları için sağlık ve gıda malzemeleri bulunuyor.

OPERASYON RAMAZAN AYI'NDA BAŞLAYACAK

Amerika'nın PYD ile yapacağı Rakka harekatının da Ramazan ayında başlaması planlanıyor. Bu gerekçeyle PKK'ya ağır silah sevkiyatının da 26 Mayıs'ta yapılacağı belirtiliyor. Washington sevkiyat için Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ni kullanacak. Silahlar Erbil üzerinden PKK'ya gönderilecek.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK/PYD MEMNUN! MÜSLİM: GECİKMİŞ BİR ADIMDI AMA İYİ OLDU

Amerika'nın doğrudan silah yardımından terör örgütü PYD memnun. Amerika'nın Sesi'ne konuşan PYD lideri Salih Müslim, "Hep Suriye Demokratik Güçleri oluyordu. Ama şimdi açık açık YPG dediler, adını da söylediler. Bu, biraz gecikmiş bir adımdı, ama sonuç olarak çok iyi bir adım oldu" dedi.

Bu arada Amerika, Almanya, Hollanda ve Fransa'nın 1 buçuk yıldır 61 tır ile PKK/PYD'ye orta ölçekli silah sevkiyatı yaptığı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

# abd # pkk # YPG # silah # kayıt