Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yunus Soner: Kore'den mesaj almaktan gurur duyuyoruz

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yunus Soner, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin Türkiye İşçi ve Sosyalist Fırkası'nın 96. yılını kutlamak amacıyla Vatan Partisi'ne gönderdiği mesajı Habertürk'e değerlendirdi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yunus Soner: Kore'den mesaj almaktan gurur duyuyoruz

Geçtiğimiz hafta Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nde iktidar olan Kore İşçi Partisi,Türkiye İşçi ve Çiftçi Sosyalist Fırkası'nın 96. kuruluş yıldönümü sebebi ile mirasçı Vatan Partisi'ne bir kutlama mesajı göndermişti.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin Türkiye’de Büyükelçiliği’nin bulunmaması sebebiyle Sofya Büyükelçiliği aracılığıyla gönderilen tebrik mektubunun ardından Habertürk’e konuşan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yunus Soner, “Vatan Partisinin köklerinin Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti tarafından bilinmesi, saygı ile karşılanması bizi çok heyecanlandırdı” dedi. Kore ile her zaman iyi ilişkiler içinde olduklarını belirten Soner, lider Kim Jong-Un için ise“Dünya O’nu anlamıyor, çünkü dünyaya O anlatılmıyor” dedi.

“Kamuoyu Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti haberlerini New York Times, Washington Postgibi yayınlardan okuyor. Bu yayınların eksenleri bu ülkeyi ve liderlerini gülünç düşürmeye yönelik. Dolayısıyla Kore’yianlayamıyoruz. Bu art niyetli sergileme, saç kesimine kadar gidiyor.Bunun politik bir sebebi var, o da ABD ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin 50 yıldır zıt kutuplarda bulunması. Bu çerçevede baktığımızda Kore, saç kesimi garip olan liderleri ile birlikte 50 yıldır aslan gibi kendi çizgisinde ilerlemeye çalışıyor ve bu bizim ortak noktamız, bağımsızlıkçı çizgi, bizim ortak noktamız. Bu nedenle Kore’den aldığımız mesajdan ötürü gurur duyuyoruz.”

ulusalkanal.com.tr