65 yaş üstüne koronavirüs tedbiri

Tüm yurtta koronavirüs tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı. Balıkesir ve Konya'da 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz toplu ulaşım kullanımı geçici süreyle durduruldu. Sivas ile Gaziantep'te ise park ve bahçelerdeki banklar söküldü. Pazarlarda hijyen dönemi de başladı...

65 yaş üstüne koronavirüs tedbiri

Koronavirüs nedeniyle risk grubunda olan yaşlılar için Balıkesir ve Konya Büyükşehir Belediyeleri harekete geçti.

65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz toplu ulaşım kullanımı, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici olarak durduruldu.

Uygulamanın, virüse karşı yaşlıların evden çıkmamaları adına, koruyucu bir tedbir olarak hayata geçirildiği belirtildi.

Bu arada sağlık çalışanlarının kimliklerini göstererek, belediyeye ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabileceği de ifade edildi.

Koronavirüs tehlikesine karşı hala sokağa çıkan vatandaşlarla ilgili de çalışmalar yapılıyor.

Sivas'ta belediye ekipleri, kent meydanında bulunan bankları kaldırarak, Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek için tedbir aldı.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde de aynı uygulama yapıldı. Park ve meydanlardaki banklar geçici bir süreliğine belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.

Görevliler tarafından iş makinaları yardımı ile alınan banklar kamyonetlere yüklenerek depoya götürüldü.

Öte yandan pazalardaki seçmece dönemi sona erdi. Çanakkale Lapseki’de Cumartesi genleri kurulan halk pazarında önlemler alındı.

Pazarcı esnafa eldiven, tezgahlara buruşur ve pazarın giriş bölümüne belediye tarafından hijyen dağıtan bir ekip kuruldu.

ulusal.com.tr

# koronavirüs