3 terörist etkisiz hale getirildi, 95 mayın-EYP imha edildi

TSK, Afrin'in kontrol altına alındığı günden bu yana 95 adet mayın-el yapımı patlayıcının imha edildiğini ve Tunceli'de 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

3 terörist etkisiz hale getirildi, 95 mayın-EYP imha edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye Afrin'in kontrol altına alındığı 18 Mart 2018 tarihinden itibaren bugüne kadar halkın emniyetle bölgeye dönüşünü sağlama faaliyetleri çerçevesinde 95 adet mayın ve el yapımı patlayıcının bulunarak imha edildiğini açıkladı.

3 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TSK'nın açıklamasına göre, Tunceli Merkez'de düzenlenen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu 3 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirildi.

27 Mart 2018 tarihinde meydana gelen olaylara dair yapılan açıklama şöyle:

"Tunceli/Merkez’de, icra edilen operasyonda çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu üç terörist etkisiz hale getirilmiş, iki adet M-16 piyade tüfeği, beş adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir RPG-7 roketatar ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Hatay/Arsuz’da, icra edilen operasyonda beş adet M-16 piyade tüfeği, iki adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet RPG 7 roketatar silahı, iki adet tabanca, 12 adet el bombası, 950 adet muhtelif çapta fişek ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Tunceli/Nazımiye ve Hakkâri/Şemdinli kırsal alanlarında, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen beş adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Diyarbakır/Hani’de güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen iki adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir."

ulusal.com.tr

# terörist # afrin # tunceli # eyp # mayın