Zirve Yayınevi kumpasında oklar F tipi örgüte çevrildi

Malatya'da görülen Zirve Yayınevi davasında mahkeme F tipi hakim, savcı ve polislerin kumpas kurup kurmadıklarını inceleyecek. Emniyet İstihbarat Dairesi'ndeki kozmik kumpas bürosu C-5'te dosyayla ilgili işlemlerin incelenmesine karar verildi. F tipi hakim, savcı ve polislerin yargılandığı iddianamelerin de dosyaya eklenmesi kararlaştırıldı.

Zirve Yayınevi kumpasında oklar F tipi örgüte çevrildi

Ergenekon kumpası ile ilişkilendirilmeye çalışılan Zirve Yayınevi Cinayeti davasında oklar F tipi örgüte çevrildi.

Malatya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, F tipi örgütün Emniyet İstihbarat Dairesi'ndeki kozmik kumpas bürosu C-5'te Zirve Yayınevi Cinayeti dosyası hakkında yapılan işlemleri mercek altına aldı.

Mahkeme, kumpas bürosu C-5'te dosya hakkında hazırlanan evraların emniyetten istenmesine karar verdi. Mahkeme Zirve Yayınevi davasında da F tipi hakim, savcı ve polisler tarafından askerlere kumpas kurulup kurulmadığını inceleyecek. F tipi kadroların yargılandığı davaların iddianamelerinin de bu kapsamda dosyaya eklenmesi kararlaştırıldı.

Davaya delil olarak gösterilen dijital veriler de teknik bir üniversiteden bilirkişi raporu alınması için İstanbul'a gönderildi. Mahkeme beraatle sonuçlanan Poyrazköy davasının gerekçeli kararının da incelenmesine hükmetti. Poyrazköy davasında dijital verilerdeki sahtecilikler belirtilerek beraat kararı verilmişti.

Savcının esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak için süre istediği dava 1 Mart'a ertelendi. Malatya'da 1'i Alman 3 kişinin öldürülmesi olayı sahte dijitaller ve isimsiz ihbar mektupları ile Ergenekon kumpası ile ilişkilendirilmeye çalışılmıştı. Kumpasla emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli albay Mehmet Ülger ve Binbaşı Haydar Yeşil ile öğretim görevlisi Ruhi Abat tutuklanmıştı.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

# yeni gelisme