Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti hidrojen bombası denedi

Kore yarımadasında gerilim tırmanıyor. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, hidrojen bombası denediğini duyurdu. Yapılan test, 5,7 büyüklüğünde yapay deprem oluşturdu. Denemenin hemen ardından Amerika'dan sert tepki geldi. Amerika Başkanı Donald Trump, "Kuzey Kore'nin sözleri ve eylemleri çok düşmanca ve tehlikeli olmaya devam ediyor." dedi.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti hidrojen bombası denedi

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile Amerika arasında yaşanan gerilim tırmanırken, Pyongyang yönetimi hidrojen bombası denediğini duyurdu.

Yonhap haber ajansının Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti basınına dayandırdığı habere göre Pyongyang yönetimi, bu yılki altıncı nükleer testi yaptığını açıkladı.

Açıklamada yeni geliştirilen kıtalar arası balistik füzeye yüklenebilecek bir hidrojen bombasının denendiği kaydedildi. Yapılan test, 5, 7 büyüklüğünde yapay deprem oluşturdu

Devlet televizyonu, deneme emrinin Kim Jong-un tarafından verildiğini ve testin başarıyla tamamlandığını açıkladı. Deneme ülkenin nükleer silah programını tamamlamak için "anlamlı bir adım" olarak nitelendirildi.

Hidrojen bombası denemesine Amerika'dan anından tepki geldi. Amerikja Başkanı Donald Trump, "Kuzey Kore'nin sözleri ve eylemleri çok düşmanca ve tehlikeli olmaya devam ediyor" şeklinde twit attı.

Çin Halk Cumhuriyeti, Kore'nin nükleer denemesini kınadı. Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kore'nin uluslararası toplumun itirazlarını hiçe sayarak bir kez daha nükleer denemede bulunmasına karşı çıktığı belirtildi.

Güney Kore Cumhurbaşkanı acil olarak Güvenlik Konseyi ile toplanırken, Japonya savaş jetlerini kaldırdı. Rusya Dışişleri Bakanlığı da Kore'nin bölge barışı için ciddi tehdit oluşturduğunu açıkladı.

ulusal.com.tr

# kore demokratik halk cumhuriyeti # kuzey kore