Ulusal Kanal'a müdahaleye direnişçi işçilerden tepki!

Ford Otosan'daki eylemler devam ediyor. İşveren-işçi görüşmelerinden sonuç çıkmadı. İşçi Eskişehir'deki fabrikada da üretimi durdurarak işveren yanıt verdi.

Ulusal Kanal'a müdahaleye direnişçi işçilerden tepki!

Ford işçisi kararını verdi, istekler yerine getirilip protokol imzalanana kadar eyleme devam edeceğini duyurdu.

Kocaeli'de başlayan Ford Otosan işçisinin üretimi durdurma eylemleri Eskişehir işçisini de harekete geçirdi. Ford'un kamyon ve çekici üretimi yaptığı Eskişehir İnönü fabrikasında da üretim durdu. Eylem gece boyu devam etti.

Art arda gelen üretimi durdurma eylemlerinin ardından işveren hem yazılı hemde fiili olarak baskı kurmaya başladı.

Ford Otosan yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada "Çalışanlarımızın topluca iş bırakma eylemlerinin, global otomotiv sektörünün ana oyuncularından biri olarak faaliyet gösteren kurumumuza, sanayimize ve ülkemize verdiği zarar her geçen gün artmaktadır" denildi.

İşçilerin talebini ağır bulan fabrika yönetimi işçilere ilave katkı çalışmasını da önümüzdeki 1 ay içerisinde tamamlayacağını belirtti.

İşverene ilk yanıt ise Eskişehir işçisinden geldi.

Güvenlik görevlileri görevini yapan Ulusal Kanal ekibine müdaha etti. İşçi muhabir ve kameramanımıza yönelik müdahaleye tepki gösterdi. Güvenlik görevlileri geri adım attı.

Eskişehir'deki Ford Otosan çalışanları Bursa ve Kocaeli'de eylemlere devam eden arkadaşlarına selam gönderdi.

Kocaeli'de ise eylemler hız kesmeden davam ediyor. Eylemde 7'nci güne giren işçiler yazlı bir protokol olmadan işe başlamayacaklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # ford otosan