Sendikalı işçi kıyımı

Hedef sendikalı işçiler, adres ise aynı...Denizli Zorlu Tekstil Fabrikası'nda 15 işçi daha işten çıkarıldı. Böylece çıkarılan işçi sayısı 100'ü geçti. İşçiler ise fabrikanın kapısı önünde çoluk çocuk sesini duyurmaya çalışıyor...

Kış ortasında işsiz kaldılar. Önlükleri giydiler, çoluk çocuk pankart taşıyıp slogan attılar...

"İş azlığı kriz nedenile dediler, şimdi de bizi zaten işten çıkardılar."

Denizli Zorlu Tekstil Fabrikası bir süredir sendikalı işçileri işten çıkarmasıyla gündemde. Fabrika yaklaşık 100 işçinin dışında 15 kişiyi daha işten çıkardı.

"Teksif'e üye oldum işten atıldım.Teksif'e üye oldum işten atıldım hiç pişman değilim. Çünkü her zaman sendikam arkamda.Sendikasız olan arkadaşlarımı da sendikalı olmaya çağırıyorum.Çünkü sizi sizden başka düşünen yok, patronlar sizi düşünmez ancak işçi düşünür."

Emekçiler işe geri dönebilmek için çocuklarıyla birlikte fabrika önünde direnişte...Her işten çıkarmada direnişe katılan sayısı artıyor. İşçiler maddi sıkıntı yaşadığı için, erzaklarını üyesi olduları Teksif sendikasından alıyor.

" Ben on seneden beri bu fabrikada bu kadar erzağı görmemiştim. on seneden beri bu fabrikada çalışırken bu erzağı görmemiştim. Sadece gördüğüm iki kilo makarna,yağ,deterjan. Gelsinler zorlu yöneticileri bizim erzaklarımızı görsünler. Erzak nasıl dağıtılıyormuş, insana nasıl veriliyormuş."

Fabrikada çalışan işçiler de direnişteki arkadaşlarına alkışlarla destek oldu.

ulusalkanal.com.tr

# kriz # işsizlik # emekçi # slogan