TGB Kadın Komisyonu'ndan Vahdet yazarına cevap

TGB Kadın Komisyonu'ndan Vahdet yazarına cevap

Vahdet gazetesi köşe yazarı Mehmet Şevki Eygi bugünkü köşesinde ‘Hiçbir Kadının Fahişe Kıyafeti Giymeye Hakkı Yoktur’ başlığıyla skandal yazısını yayınladı.

‘‘Bazı kadınların ve kızların, bazı erkekleri delirtecek, çıldırtacak, kudurtacak tarzda seksî ve şehevî kıyafetlerle dolaşmalarının tecavüz vak’alarını çoğalttığı inkar edilemez bir gerçektir.Bundan birkaç sene önce bir liseli kız, dekolte bir kıyafetle yabancı bir erkeğin evine gitmiş, orada feci şekilde öldürülmüş, cesedi parçalara ayrılmış ve çöpe atılmıştı. Bu cinayette, dolaylı şekilde de olsa kızın ana babasının, bizzat kendisinin suçu yok mudur?’’ ifadelerine yer verilen ve neredeyse tecavüze uğrayan kadınları suçlu gösteren yazı tepkilere neden oldu.

'KADINLARIN NEFESİ ENSENİZDE' EYLEMLERİ BAŞLIYOR

Türkiye Gençlik Birliği Kadın Komisyonu, Vahdet Gazetesi Yazarı Mehmet Şevki Eygi’ye cevap verdi. Daha önce ‘Gençliğin Nefesi Ensenizde’ eylemleri ile AKP’li bakanları üniversitelere sokmayan ve AKP’lilerin gittiği her yerde göz altına alınmaya çalışılan TGBliler bu kez de ‘Kadınların Nefesi Ensenizde’ eylemlerine başlayacaklarını açıkladı. TGB Kadın Komisyonu; kadın düşmanı, gerici, sapkın açıklamalarda bulunan kimsenin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

İŞTE AÇIKLAMANIN TAM METNİ;

İstanbul’da, medeniyetin göbeği dediğimiz yerde, Bağdat Caddesi’nde genç bir kadın arkadaşımızın tecavüz haberi ile sarsılmıştık geçtiğimiz günlerde. Fakat en az o haber kadar sarsıcı olan diğer bir olay ise sosyal medyada başlatılan ‘o saatte dışarıda ne işi var’ kampanyaları idi. Genç bir kadına Türkiye’nin en ışıklı caddelerinden birinde tecavüz edip sonra da onu suçlayabilen ‘büyük insanlık’ bu mu demiştik. Sadece sarsılmakla kalmadık elbette öfkelendik. Öfkelerimiz o büyük süslü caddeleri aştı, Türkiye’nin dört bir yanına ulaştı.

Bu sabah ise ‘bugün hangi kadın öldürülecek, şiddet görecek, tecavüze uğrayacak’ diye kalktığımızda Vahdet yazarı Mehmet Şevki Eygi’nin alçak sözleri ile karşılaştık. ‘Hiçbir Kadının Fahişe Kıyafetiyle Gezmeye Hakkı Yoktur’ başlığını attığı yazısında Eygi, kadınların ‘fahişe’ kıyafetlerinin erkekleri delirtecek, çıldırtacak, kudurtacak tarzda olduğunu öne sürmüş. Evet yanlış duymadınız; Bağdat Caddesi’nde tecavüze uğrayan 19 yaşındaki bir gencin kıyafetleri yandaş yazarımızı kudurtmuş! Kadınların ‘azdırıcı, kışkırtıcı, seksi kıyafetleri’ Şevki Bey’i epey şevklendirmiş anlaşılan.

KADINA ALÇAKÇA SALDIRMA HÜRRİYETİ MUTLAK DEĞİLDİR!

‘Hürriyetler mutlak değildir.’ demiş Eygi. Evet, çok doğru söylemiş. Kadına alçakça ve canice saldırma, tecavüz etme, şiddet uygulama hürriyeti mutlak olmamalı. Baba ile kız arasına nifak sokan sapkın fetvalara hürriyet olmamalı. İnşaat diplerinde kızlarını taciz eden babalara hürriyet olmamalı. Işıklı caddeleri kadınlar için ‘Elm Sokağı’ na çeviren canilere hürriyet olmamalı.

Ve kadınların kıyafetlerinden şevklenen sen Şevki Bey! Sizin gibi çürümüş, yozlaşmış, kokuşmuş kadın düşmanı, insanlık düşmanı sapık zihniyetlere hürriyet olmamalı, olmayacak! Biz kadınlar artık ölüm haberlerini beklemeyeceğiz. Gördüğümüz, duyduğumuz, bulduğumuz her yerde sizin gibi gerici alçakların karşısına dikileceğiz. Bu ölümlerin, bu zulmün, bu kirliliğin hesabını soracağız!

ulusalkanal.com.tr

# cevap