Aradı tebrik etti

Sert siyasi tartışmalarla geçen yerel seçimler sona erdi. Sadece Türkiye'de değil, diğer ülkelerde de seçim sonuçları konuşuluyor. İlk olarak Rusya Devleti Başkanı Putin, Erdoğan'ı arayarak tebrik etti; sonuçlardan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Aradı tebrik etti

Etkileri uzun bir süre daha devam edecek olan yerel seçimler sona erdi. Türkiye'nin dışında diğer ülkelerde de yerel seçim sonuçları konuşulmaya devam ediliyor.

İlk olarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti. Putin, Erdoğan'ı yerel seçimlerdeki başarısından dolayı kutladı; bundan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Putin aynı zamanda Türkiye ile karşılıklı ilişkilerini geliştirmek istediğini ifade etti.

Putin'in yanı sıra Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç de yayımladığı mesajda, AKP'nin, yerel seçimlerden "muhteşem bir zaferle" çıktığını belirtti.

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Hicran Kazancı da Başbakan Erdoğan'a kutlama mesajı gönderdi.

Gazze'deki Filistin hükümeti, Hamas hareketi ve vatandaşlar, yerel seçimlerdeki başarısından dolayı AKP'yi tebrik etti. Gazeteci Ahmed eş-Şeyyah da sayfasında " Erdoğan kazanmıştır. Ey Gazze, sana destek veren ve ambargonun kaldırılmasını isteyen kazandı" ifadelerini yazdı.

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # seçim # Putin # tebrik