"Yurtseverlere ve komutanlara derhal özgürlük"

Vardiya Bizde Platformu'nun her hafta cumartesi günü Kışlahan'da gerçekleştirdiği 'sessiz çığlık' eyleminde bu hafta Ordu'ya kumpas kurulduğu itirafının üzerinden 39 gün geçmesine karşın tutuklu yurtsever ve komutanlara yönelik her hangi bir girişimin olmaması eleştirdi. Eyleme İşçi Partisi, CHP, MHP, TGB, ADD, CKD ve TESUD da destek verdi.

"Yurtseverlere ve komutanlara derhal özgürlük"

Platform adına konuşan Emekli Albay Mehmet Ali Akay, "TÜBİTAK tarafından, Balyoz, Poyrazköy ve Ergenekon davalarının temel dayanaklarından olan 5 nolu Harddisk'in tarih ve saatiyle oynandığı, yani sahte olduğu ve delil niteliği taşımadığı açıklanmıştır. Bu açıklama bizim haklılığımızı, yıllardır hapiste tutulan Mustafa Kemal'in askerlerinin ise suçsuz olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Yetkili makamlarda oturanların duyarsız ve samimiyetsiz tavırları, her şeyin farkında olan Türk Milletini çileden çıkartmaktadır. Orduya kumpas kuruldu itirafının üzerinden tam 39 gün geçmiştir. Ancak, hiçbir suçu olamadan hapiste yatan bu milletin en değerli evlatları için hala bir şey yapılmamıştır" diye konuştu.

"Milletin gözü önünde cereyan eden olaylarda, yakın çalışma arkadaşlarını korumak için bir gecede kanun çıkartıp, binlerce polisi ve ilgili tüm savcı ve hakimleri anında değiştirebilen hükümetin yavaşlığı, büyük bir üzüntü ve öfke ile takip edilmektedir" diyen Akay, başta TBMM ve AKP olmak üzere, sorumluluğu olan tüm kurum ve kuruluşların üzerine düşen görevi hemen yapmasını ve suçsuz olarak tutsak edilen yurtseverlerin ve komutanların derhal serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamanın ardından yine Platform adına söz alan Emekli Albay Teoman Şanal ise Fetullah Gülen, Başbakan Erdoğan ve siyasi başdanışmanı ile Ergenekon Savıcısı, Adalet Bakanı ve Orman Su İşleri Bakanı tarafından Ergenekon, Balyoz vb davalarla ilgili itirafları dile getirerek bu sahte davalar nedeniyle yüzlerce masum Türk subayı ve aydınının yıllardır cezaevlerinde esir tutulduklarını belirtti. Şanal, "Bu haksızlığa derhal son verilmeli, suçsuz insanlar serbest bırakılmalı ve kumpasçılar tespit edilerek yargılanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Haber: Devrim Dönmez - Fotoğraf: Merve Demirağ / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

# chp # antalya # işçi partisi # mhp # eylem # Sessiz Çığlık