Skandal! Devlet yurdu değil taciz yurdu!

Elazığ'daki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı bir bakım merkezi taciz skandallarıyla gündeme geldi. Bakım merkezinden kaçan 4 kız çocuğu, 6 yıl boyunca cinsel istismara uğradıklarını, yaşadıklarını anlatmalarına rağmen yetkililerin sessiz kaldığını söyledi. Haberin basında yer almasının ardından bakanlık, yurttaki tüm personelin görevden alındığını açıkladı

Skandal! Devlet yurdu değil taciz yurdu!

Elazığtaciz ve tecavüz skandallarıyla çalkalandı. Aile ve Sosyal PolitikalarBakanlığı’na bağlı Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi’nden kaçıp jandarma tarafından bulunan 4 kız çocuğu, tacize uğradıklarını, yetkililerin de olaya sessiz kaldığını söyledi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre yurttan kaçan S.E., B.E., E.K ve E.A. jandarma tarafından bulundu. Jandarmaya verdikleri ifadede de merkezden cinsel taciz ve şiddete maruz kaldıkları için kaçtıklarını söyledi. İddiaya göre tacizler raporlaştırılığ yetkililere bildirilmesine rağmen sessiz kalındı.

İddiaları araştıran jandarma, merkeze rehabilite amacıyla getirilen kız çocuklarının, 2007-2013 yıllarında cinsel istismar, taciz ve şiddete maruz kaldığı bilgisine ulaştı. Olay üzerine Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Olayın basında yer almasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık, merkezde görevli tüm personelin açığa alındığını duyurdu.

Kurum müdürü ve 6 kişinin açığa alındığı öğrenildi.

# Elazığ # şüpheli # Taciz # devlet yurdu # kız öğrenciler