Fethullahçı örgütlenmeye ait önemli itiraflarda bulundu

Fethullahçı örgütlenmenin yurtlarında yetişen Mustafa Bozkurt, önemli itiraflarda bulundu. Cemaat abilerinin sınav sorularını kendilerine önceden getirdiğini anlatan Bozkurt, "Emniyet, askeriye, hukuk yapılanması diye çevre okullardan çocukları toplayıp eğitiyorduk" dedi. Bozkurt, cemaatin Emniyet imamı olduğu belirtilen Osman Hilmi Özdil ile tanıştığını da anlattı.

Fethullahçı örgütlenmeye ait önemli itiraflarda bulundu

Bir dönem Fethullahçı örgütlenmeye ait yurtlarda kalan 27 yaşındaki Mustafa Bozkurt, önemli itiraflarda bulundu.

Sabah Gazetesi'ne konuşan Bozkurt, sınavlara giren öğrencilere soruların 4-5 gün önce basılı halde dağıtıldığını anlattı.

"Sorular sınavdan 4-5 gün önce verildi. Polislik sınavını kazanacağımızdan emindik fakat yine de huzursuzluk vardı. Soruların eve götürülmesi, yurttan çıkarılması ve kopyalanması kesinlikle yasaktı. Bu kitaplar herkese verilmedi sadece itibar edilen güvenilen kişilere verilirdi. Sınavdan sonra soruları karşılaştırdığımızda birebir aynıydı, harflerinin bile yerinde değişiklik yoktu."

Bozkurt, "soruları birinci sınıf emniyet müdürleri ve istihbarattan abilerin getirdiği söylenirdi" iddiasında bulundu.

Polislik sınavına hazırlanan Bozkurt, ordu, emniyet ve yargıda örgütlenmek için hücre modeliyle çalıştığını belirtti. Bozkurt, "Emniyet, askeriye, hukuk yapılanması diye çevre okullardan çocukları toplayıp eğitiyorduk" dedi. Mustafa Bozkurt, örgütlenmenin Emniyet imamı Osman Hilmi Özdil ile de tanıştığını kaydetti.

"Kod adım Serhat'tı. 2007'de Polis Meslek Yüksek Okulu Sınavı'na hazırlanırken Kozanlı Ömer kod adlı emniyet imamı Osman Hilmi Özdil'le Acıbadem'de bir evde tanıştırıldık. Birlikte iftar açtık. Onu Ankara'da sigortacı sanıyorduk."

Bozkurt, cemaat abisi Ömer Faruk Kahraman isimli kişinin emniyet ve askeriye sorumlusu olduğunu açıkladı. Kahraman'ın uzman erbaş ve astsubaylık sınavlarına öğrenci hazırladığını Polis Meslek Yüksek Okulu sınav sorularını dağıttığını anlattı.

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # cemaat # mehmet bozkurt