Burdurlu vatandaşlarımıza müjde: Otogazdaki zararın bedeli geri alınacak!

Vatan Partisi MYK üyesi Osman Erbil, Burdur Belediyesi’nin otogaz satışında kartel oluşturarak soyduğu vatandaşlarımızın lehine önemli birhaber verdi. Zarara uğrayan her vatandaşımız, 2018 yılı içinde aldıkları otogaz için fazladan ödedikleri bedeli kuruşu kuruşuna geri alacak. Vatandaşlarımızın fişleri veya kredi kartı dökümleri ile Tüketici Hakem Heyetine başvurmaları yeterli olacak.

Burdurlu vatandaşlarımıza müjde: Otogazdaki zararın bedeli geri alınacak!

Burdur Belediyesi’nin iştirakleri olan “BAHTAŞ” ve “BİMTAŞ” ile toplamda 10 şirketin kartel oluşturarak otogazı halka litrede ortalama 65 kuruş fazla sattığı ortaya çıkmış, belediye Rekabet Kurumu tarafından cezalandırılmıştı. Konuyu kamuoyuna açıklayan, BurdurluVatan Partisi MYK üyesi Osman Erbil, vatandaşlara müjde verdi. Erbil, CİMER’ yapılan başvuru sonucunda Rekabet Kurumu’nun “Vatandaşlar otogaz alımında uğradıkları zararın bedelini geri alabilirler” yanıtını duyurdu. Buna göre, Burdurlular 2018 yılında, belediyenin iştiraklerinin de olduğu kartel oluşturan 10 şirketten herhangi birinden aldığı otogaz için fazladan ödediği bedeli geri alabilecek.

YÜZDE 17 ORANINDA ZARAR BEDELİ FAİZİYLE GERİ ALINACAK

Erbil, şunları söyledi: “Burdur Belediyesi tarafından soyulan halkımızın mağduriyeti artık sona eriyor. Otogaz satın alan her vatandaşımız, perakende satış fişleri veya kredi kartı dökümleri ile Tüketici Hakem Heyetine başvurabilecek. Bu başvuruyla, yüzde 17 oranında pahalı otogaz alan vatandaşlarımız uğradıkları zararın bedelini faiziyle birlikte geri alacak.

DİĞER ŞİRKETLER 3 KAT TAZMİNAT KAZANACAK

Osman Erbil ayrıca diğer otogaz şirketlerinin de uğradıkları zararın karşılanacağını açıkladı: “Yalnızca vatandaşlarımız değil, Burdur’daki diğer otogaz şirketleri de kartel oluşturanlar karşısında ciddi bir zarara uğradı. Onlar da mahkemeye başvurarak, kartel oluşturanların elde ettikleri kârların 3 katı oranında tazminat elde edebilecekler.”

CHP GENEL MERKEZİ SKANDALI GEÇİŞTİRİYOR

Erbil, CHP’li Burdur Belediyesi’nin bu skandalı karşısında CHP Genel Merkezinin sessizliğini sürdüğünü belirtti. Erbil, “Vatan Partisi, halkı soyanlara karşı her zaman olduğu gibi mücadelesini sürdürmekte ve vatandaşlarımızın hakkını korumaktadır.” ifadelerini kullandı.

# burdur # otogaz