Kemal Kılıçdaroğlu'undan Başbakan Binali Yıldırım'a mektup

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'a olağanüstü hal kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararnamelerle ilgili mektup gönderdi. Bazı düzenlemelerin Anayasaya aykırı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, hukuka uygunluk uyarısı yaptı. Başbakan ise mektuba "Titizlikle inceleyip değerlendireceğiz" sözleriyle yanıt verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'undan Başbakan Binali Yıldırım'a mektup

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'a mektup göndererek OHAL kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararnamelerle ilgili uyarılarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, mektupta yapılan düzenlemelerin devlette derin kırılmalara neden olabileceğini hatırlattı.

"KILIÇDAROĞLU HÜKÜMETİ UYARDI: Bu düzenlemelerin olağanüstü hal psikolojisiyle yapılmasının ilerde daha büyük sorunlara yol açtığı malumunuzdur. Geçici dönemlerin olağanüstü yöntemleri ile kalıcı düzenlemeler yapılmasının devlette derin kırılmalar ve geri dönülmez hasarlar yaratabileceği düşünülmektedir."

CHP Lideri, TSK'nın yapısını değiştiren kararname ile ilgili de uyarıda bulundu

"YAPISAL ADIMLAR KANUN YOLU İLE YAPILMALI: Görüldüğü kadarıyla 669 sayılı KHK ile Türk Silahlı Kuvvetleri gibi çok önemli bir kurum olağanüstü hal süresini de aşacak şekilde yeniden düzenlenmektedir. Bu yapılandırmanın titiz bir çalışma, ortak akıl ve kanun yoluyla yapılmasının yaşamsal öneme sahip olduğu çok açıktır."

Kılıçdaroğlu, bu yöntemin hukuk açısından sorunlu ve Anayasaya aykırı olduğunu da ifade etti.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN CEVAP

Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun kendisine hitaben yazdığı ve Kanun Hükmünde Kararnamelere değindiği mektubu aldığını belirterek, "Mektubunuzu ve önerilerinizi gerekli titizlikle inceleyecek ve değerlendireceğiz." ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# kılıçdaroğlu # mektup # binali yıldırım