Abbas: Netanyahu ile Trump'ın yardımıyla görüşebilirim

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Donald Trump'ın arabuluculuğunda görüşebileceğini söyledi. Abbas, Trump'ın yakında Filistin'i ziyaret edeceğini de duyurdu.

Abbas: Netanyahu ile Trump'ın yardımıyla görüşebilirim

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, barış sürecine destek için İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelmeye hazır olduğunu söyledi.

Mahmud Abbas, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in Ramallah'ı ziyareti sırasında konuştu.

Dünyadaki terör ve aşırılıkla mücadelede tam ortaklık için beraber çalışmak gerektiğini söyleyen Abbas, "Adalet ve uluslararası meşru kararlar üzerine inşa edilen barışa ve iki devletli çözüme bağlılığımızı yineliyoruz" ifadelerini kullandı.

Amerika Başkanı Donald Trump'ın yakında Filistin'e geleceğini de duyuran Abbas, Netanyahu görüşmesinin Trump'ın barış konusundaki yardımıyla yapılabileceğini söyledi.

Bu ay sonunda ilk resmi yurtdışı gezisinde İsrail'i ziyaret edecek olan Trump'ın bu sırada Batı Şeria'daki Beytüllahim kentine gitmesi de planlanıyor.

Abbas, Trump'la görüşmesinde Amerika Başkanı'na Filistin ve İsrail arasında 2008'de sonlanan barış görüşmelerinin kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

# trump # netanyahu # Abbas