Amerika, gövdesini terör örgütü YPG'ye siper etti yığınak devam ediyor

Amerika, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'ye karşı askeri yığınak yaptı. Coniler, Fırat Kalkanı'na karşı PYD kalkanı kurdu. Türkiye'nin "Menbiç'ten çıkmazsa PYD'yi vururuz" açıklaması üzerine Amerika terör örgütüne siper olarak yanıt verdi. Amerikan bayraklı zırhlı araçlar terör örgütü PYD/YPG ile Türk ordusu arasına tampon olması için peş peşe Menbiç kuzeyine ve batısına sevk edildi.

AMERİKA, GÖVDESİNİ TERÖR ÖRGÜTÜ YPG'YE SİPER ETTİ, YIĞINAK DEVAM EDİYOR

Fırat'ın batısındaki terör örgütü PYD ve PKK unsurlarının Mümbiç'ten çekilmesi, Amerika'nın Türkiye'ye taahhüdüydü. Ancak terör örgütü PYD'yi Menbiç'ten çekmeyen Amerika zırhlı araçlarını da bölgeye gönderdi. Amerika Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı yaptığı yığınağı hızlandırdı. PYD'ye kalkan olacak Amerikan bayraklı zırhlı araçlar görüntülendi.

El Bab operasyonu bittikten sonra Ankara hedefin Suriye'nin kuzeyindeki Menbiç'e olduğunu açıklamıştı. Türkiye'nin askeri yığınağına karşılık Amerika da terör örgütünü koruma altına aldı. Amerikan personeli ve zırhlıları peş peşe konvoylar halinde Menbiç kuzey ve batı kırsallarına sevk edildi.

Amerika bayrağının asıldığı zırhlı araçların görüntüleri de ortaya çıktı. Amerikan zırhlılarının, intikali sırasında, Süleyman Şah türbesinin eski yeri olan Ceber Kalesi güzergahını da kullandı.

CONİ KORUDU, PYD ATEŞ ETTİ

Menbiç'te Amerikan bayrağının gölgesine sığınan terör örgütü PYD, El Bab'a ateş açtı. Türk ordusu saldırıya PYD mevzilerini vurarak yanıt verdi.

IŞİD'e karşı koalisyon sözcüsü Albay John Dorrian, "düşmanca" saldırılara karşı Menbiç'teki askeri yığınağın artırıldığını açıkladı. YPG'nin paravan örgütü Menbiç Askeri Konseyi, kentin Amerika'nın başını çektiği uluslararası koalisyonun koruması altında olduğunu ve koalisyonun askeri varlığını artırdığını ilan etti.

AYN AL ARAP'TAKİ ÜS GENİŞLETİLDİ

Amerika, Suriye'deki askeri üs kurma ve genişletme çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Rakka operasyonu için YPG'yi hazırlayan ABD, Ayn Al Arap'ta kullandığı üssü büyük uçakların inişine uygun olacak şekilde düzenledi.

RUSYA, SİYASİ MANEVRA İLE SURİYE ORDUSUNU MENBİÇ'E DAHİL ETTİ

Suriye'deki kilit aktörlerden Rusya da Menbiç'deki güç mücadelesine kendisini gösterdi. Rus Genelkurmayı Menbiç'e Suriye ordusu askerlerinin geçeceğini duyurmuştu.

ulusalkanal.com.tr

# amerika # suriye # pyd # YPG # menbic # Fırat Kalkanı # Coniler