"Türkiye'nin AB üyeliğine izin vermeyeceğiz"

Güney Kıbrıs Rum Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, "Türkiye, Kıbrıs Cumhuriyeti'ni tanıyana kadar Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde yeni fasılların açılmasına izin vermeyecegiz" dedi. Anastasiadis, Türkiye'yi gerekli yükümlülükleri yerine getirmemekle suçladı.

"Türkiye'nin AB üyeliğine izin vermeyeceğiz"

Güney Kıbrıs Rum Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, "Türkiye, Kıbrıs Cumhuriyeti'ni tanımazsa AB Üyeliğine izin vermeyiz" açıklaması yaptı.

Anastasiadis Lefkoşa’yı ziyaret eden Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüştü. Anastasiadis, görüşme ile ilgili "Tusk'a Türkiye gerekli yükümlülükleri yerine getirmediği sürece yeni fasıllar açılmasına izin vermeyeceğimizi ilettim” dedi.

AB ve Türkiye arasında sığınmacı akınına karşı yürütülen görüşmelerdeki önerilerin Türkiye ile gerilimi artırdığını belirten Anastasiadis, Kıbrıs rum kesiminin bu gerilimden memnun olmadığını kaydetti.

Türkiye’yi AB ve Kıbrıs’a karşı yükümlülüklerini yerine getirmemekle suçlayan Anastasiadis, "Türkiye üzerine düşeni yapmalı" mesajı verdi.

Tusk da Türkiye ile yapılan sığınmacı anlaşmasının yeniden dengelenmesi gerektiğini belirterek, "anlaşma koşulları yasalara uygun olmalı" vurgusu yaptı.

ulusalkanal.com.tre

# türkiye # avrupa birliği # nikos anastasiadis # güney kıbrıs rum kesimi