Vatan Partisi Heyeti, İran'da Nur Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni ziyaret etti

Vatan Partisi heyeti başkent Tahran'daki 2'nci gününde Nur Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni ziyaret etti. Yaklaşık 3 saat süren görüşmede merkezin başkanı Doktor Sadullah Zarei, iki ülke ilişkilerinde Vatan Partisi ile işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Zarei, "Vatan Partisi'nin Türkiye ve bölgeye ilişkin yeni görüşler ortaya koyduğunu düşünüyoruz" dedi.

Vatan Partisi Heyeti, İran'da Nur Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni ziyaret etti

Vatan Partisi heyeti İran'ın başkenti Tahran'daki temaslarının 2'nci gününde Nur Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni ziyaret etti. Heyet Araştırma Merkezinin başkanı Dr. Sadullah Zarei ile görüştü.

Görüşme yaklaşık 3 saat sürdü. Görüşmede, Türkiye ve İran arasında işbirliği konuları konuşuldu. Doktor Zarei, İran yönetiminin 1 yılı aşkın süredir Vatan Partisi'ni izlediğini belirtti.

'Vatan Partisi'nin Türkiye ve bölgeye ilişkin yeni görüşler ortaya koyduğunu düşünüyoruz' diyen Dr. Zarei Vatan Partisi ile işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

AKP hükümetinin ABD'nin istekleri doğrultusunda hareket ettiğini belirten Doktor Zarei, ABD'ye taviz vermeyeceklerinin altını çizdi.

P5+1 görüşmelerinin uluslararası alanda yanlış yorumlandığını söyleyen Zarei, İran İslam Devrimi Rehberi Hamaney'in ABD ile müttefik olmayacağını ifade etti.

Ziyarette tarafların işbirliği yönünde somut adımlar atıldı. Vatan Partisi Ulusal Stareteji Merkezi ile İran Nur Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin bölge ve dünyadaki gelişmelere ilişkin ortak çalışmalar düzenlemesi kararlaştırıldı.

HABER-KAMERA: YAKUP ASLAN

ulusalkanal.com.tr

# ziyaret etti # vatan partisi heyeti