Şehitler Harun Aslan ve Gökhan Kılınç'a veda

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kaplan operasyonunda şehit olan 2 Mehmetçik son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Piyade Teğmen Harun Aslan Ağrı'da, Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kılınç ise Mersin'de törenle toprağa verildi.

Şehitler Harun Aslan ve Gökhan Kılınç'a veda

PKK'ya karşı Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kaplan operasyonunda şehit olan Piyade Teğmen Harun Aslan ve Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kılınç son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Teğmen Aslan için memleketi Ağrı'da, Uzman Çavuş Kılınç ise Mersin'de tören yapıldı.

Ağrı şehidi Harun Aslan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerce bir süre omuzlarda taşındı. Aslan için Kent merkezindeki Ulu Cami'de cenaze namazı kılındı.

Şehidin naaşı, daha sonra Mehmet Akif Mahallesi'ndeki Ağrı Şehitliğine defnedildi.

Bir süre önce Dilek Aslan ile resmi nikah kıydığı belirtilen Teğmen Harun Aslan'ın henüz düğününü yapamadığı ve kısa süre sonra düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

Haftanin bölgesinde PKK'lı teröristlerin havanlı taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kılınç için ise memleketi Mersin'in Mut ilçesinde tören yapıldı.

Şehit Kılınç'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, babaevinden helallik alınmasının ardından, Şehit Eyüp Kahraman Camii'ne getirildi.

Şehidin Silifke M Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan kardeşi İbrahim Kılınç da askeri personelin gözetiminde törene katıldı. Törende, ailenin talebi üzerine İbrahim Kılınç'ın kelepçesi çıkarıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Mut Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

ulusal.com.tr

# Mersin # ırak # PençeKaplan Operasyonu # ağrı