Yurt genelinde ara seçim heyecanı

Yurt genelinde çok sayıda köy ve mahallede bugün seçim heyecanı vardı. 764 yerleşim yerinde, boş bulunan muhtarlık veya ihtiyar heyeti için ara seçim yapıldı. Afyon’un Güney Beldesi’nde ise, 7 yıl aradan sonra yapılan ilk belediye başkanlığı seçimi olaylı geçti.

Yurt genelinde ara seçim heyecanı

Yurt genelinde 764 köy ve mahallede ölüm ya da farklı nedenlerle boşalan muhtarlıklar için seçim yapıldı.

İstanbul'da 14 mahalleye sandık kuruldu. Şişle, Bayrampaşa, Kağıthane, Beyoğlu, Eyüpsultan, Beşiktaş, Maltepe, Güngören, Çatalca ve Beykoz’da muhtarlık için toplam 62 aday yarıştı. 71 bin seçmen, sabah saatlerinden itibaren yeni muhtarını seçmek için sandık başına gitti.

7 yıl sonra tekrar belde statüsü kazanan Afyonkarahisar Güney'de ise Belediye Başkanlığı seçimi olaylı geçti.

Belediye Başkanlığı için 8 aday yarışırken, Güney İlkokulundaki bazı müşahitler arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

Okul bahçesine taşan kavgayı güçlükle ayıran jandarma ekipleri, okul bahçesini boşalttı. Oy kullanmaya gelen vatandaşlar, 10'ar kişilik gruplar halinde içeri alındı.

Güney Beldesinde belediye başkanının yanı sıra 4 mahallenin de muhtar seçimi yapıldı.

Seçimlerde görev alanlar ve seçmenler, Kovid-19 tedbirleri kapsamında pazar günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.

# beşiktaş # kağıthane # seçim # maltepe # beyoğlu # Bayrampaşa # muhtar # çatalca # Eyüpsultan # güngören # muhtarlık seçimi