Rıza Sarraf "ABD, Atilla'ya karşı" davasında itirafçı olarak ifade vermeye devam ediyor

İran asıllı işadamı Rıza Sarraf "ABD, Atilla'ya karşı" davasında itirafçı olarak ifade vermeye devam ediyor. Dünkü duruşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adını davaya dahil eden Sarraf, 3'ncü günde yine şema çizerek Dubai üzerinden gıda ticaretinin nasıl yapıldığını anlattı.

Rıza Sarraf "ABD, Atilla'ya karşı" davasında itirafçı olarak ifade vermeye devam ediyor

Rıza Sarraf, Hakan Atilla'nın yargılandığı davada tanık olarak ifade vermeye devam ediyor.

Davanın yargıcı Richard Berman, yargılamanın geleceğini etkileyebilecek bir ses kaydı olduğunu ve savcılığın bu delili sunmadan önce "davanın selameti" açısından ses kayıtlarının doğrulanmasını istediğini söyledi.

Sarraf 2013 yılının nisan ayında, Süleyman Aslan ile altın yerine gıda ticareti konusunu yasal hale getirmek için yeterli gümrük belgelerini nasıl toplayacağını konuştuğunu söyledi.

ABD Hükümeti, dosyaya kanıt olarak Sarraf'ın yanı sıra İran Dini Lideri Ayetullah Hamaney ile eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın yanı sıra Zafer Çağlayan ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in fotoğraflarını kanıt olarak dosyaya ekledi.

Duruşmada yine şema çizen Sarraf, Dubai üzerinden gıda ticaretinin nasıl yapıldığını anlattı. İran asıllı iş adamı, Dubai'den ticari malların hiçbir zaman gönderilmediğini de söyledi.

"Süleyman Aslan'ı her aradığımda borçlu çıkıyordum. Ona daha fazla rüşvet mermemek için photoshop'la imzasının taklit edilmesi talimatını verdim." diyen Sarraf "Hakan Atilla'dan 50 milyon euroluk bir uluslararası işlemi takip etmesini istediğini" de söyledi.

ulusal.com.tr

# abd # rıza sarraf