Aşık Veysel müzesine büyük ilgi

Büyük halk ozanı Aşık Veysel'in müzeye dönüştürülen evine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Etkileyici görsellerin yer aldığı müzedeki bal mumu heykeli ve kişisel eşyaları, Sivaslı ünlü ozanın hayatından kesitler sunuyor.

Aşık Veysel müzesine büyük ilgi

Aşık Veysel Müzesi, Sivas'ın Şarkışla ilçesinde Sivrialan köyünde bulunuyor. Ünlü halk ozanımızın müzeye çevrilen evi, ziyaretçileri derinden etkiliyor.

Görme engelli olmasına rağmen gönül gözüyle nice türküye hayat veren Aşık Veysel Şatıroğlu uzun yıllar boyunca şu an müze olarak hizmet veren Sivrialan 'da bulunan evinde yaşadı. Evinin yanına yapılan ek bina, 2012 yılında uluslararası bir projeyle yeniden düzenlendi.

Müzede bulunan karanlık odada görme engelliler için brail alfabesi ile yazılan "Uzun ince bir yoldayım’ sözü ve Aşık Veysel'in heykeli de yer alıyor.

Aşık Veysel'in kişisel eşyaları, sazları ve bal mumundan yapılan heykelini gören ziyaretçiler, ozanın kendi sesinden bir televizyon kanalına verdiği röportajı da dinleyebiliyor.

Ünlü ozanın işitme engelliler için İngilizce alt yazılı hazırlanan belgeseli de müzede yer alıyor. Aynı belgesel, İsveç’teki Görme Engelliler Müzesi’nde de düzenli olarak yayınlanıyor.

# isveç # Aşık veysel # sivrialan # Aşık Veysel Şatıroğlu