20 ilde operasyon! Çok sayıda gözaltı

F-tipi örgütün Emniyet ayağına yönelik Ankara merkezli yeni bir operasyon başlatıldı. Yasa dışı dinleme operasyonunda 54 şüpheli polisten 41'i gözaltına alındı. Firari polisleri yakalamak için çalışmalar sürüyor. Gözaltı listesinde üst düzey polis müdürleri de yer alıyor

20 ilde operasyon! Çok sayıda gözaltı

Yasa dışı dinleme soruşturması kapsamında 20 ilde operasyon düzenlendi. Soruşturma konusunun şüpheli polislerin kendi meslektaşlarını dinlemesi olduğu öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda 54 şüpheli polis ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı personeli için gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı. Şu ana kadar 41 kişi gözaltına alındı.

İstihbarattan sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Durmaz da gözaltına alınanlar isimler arasında. Yakalama kararı bulanan eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Hami Güney ve eski İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven'in ise ikametlerinde bulunamadığı ve arandığı öğrenildi.

Durmaz ve Güven'in isimleri Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanı Orhan Özdemir'e kurulan kumpasta rol alan polis müdürleri olarak geçmişti.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı yasa dışı dinleme operasyonun şüphelileri eski istihbarat polisleri ile TİB çalışanları. 3 TİB çalışanı Yaşar Yılmaz, Adem Altunay ve Fikret Özdemir için de yakalama kararı çıkarıldı.

Ankara merkezli operasyon sürerken 24 Şubat'ta Bolu'da gözaltına alınan 3 istihbarat polisi de adliyeye sevk edildi.

Haber: Hüsna Sarı

ulusalkanal.com.tr

# paralel yapı # f-tipi # yasadışı dinleme