Amerika'nın en büyük dinleme merkezi Ankara'da çıktı

Amerika'nın dünyayı dinlediği 4 kulaktan en büyüğü Ankara'dan çıktı. Gölbaşı'ndaki dinleme merkezinde 70 ülkenin telefonları dinleniyor. Diğer dinleme merkezleri İngiltere'nin başkenti Londra, Almanya'da Münih ve Güney Kore'nin başkenti Seul'de bulunuyor.

Amerika'nın en büyük dinleme merkezi Ankara'da çıktı

Amerika'nın dünya genelinde dinleme yaptığı 4 ülkeden biri Tükiye. Amerika'nın en büyük dinleme merkezi Ankara'daki Gölbaşı ilçesiden bulunuyor.

Bu çarpıcı bilgi, Türkiye Bilgisayar Mühendisleri ve Programcıları Derneği Başkanı Yılmaz Sönmez'e ait. Vatan'a konuşan Sönmez, Amerika'nın kendi ülkesi haricinde dört merkezde dinleme yaptığını belirtti. Sönmez, bu merkezlerin İngiltere'nin başkenti Londra, Almanya'da Münih, Güney Kore'nin başkenti Seul ve Türkiye'nin başkenti Ankara olduğunu açıkladı.

Sönmez, "Bu ülkelerden en kuvvetli ve en çok ülkeyi dinlediği ülke tabii ki Türkiye. 70 ülkeyi kapsayan bir dinleme ağı Türkiye üzerinden geçen fiber hattır" dedi. Sönmez, halktan saklanan bu bilginin tüm istihbarat örgütleri tarafından bilindiğini vurguladı. Ankara'daki dinleme merkezinin de Gölbaşı'nda olduğunu kaydetti.

Sönmez, "Türk Telekom’un dünyanın en büyük Data merkezini Gölbaşı’nda kurması manidar. Türk Telekom da sözde Lübnanlı birilerinin alması ve CIA'da çalışmış mühendislerin burada çalışması da manidardır" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# amerika # türkiye # ankara # dinleme # Londra