MOSSAD casuslarına MİT operasyonu! Şebeke çökertildi

Milli İstihbarat Teşkilatı, Türkiye'de faaliyet gösteren 15 kişilik MOSSAD şebekesini çökertti. 7 Ekim’de 4 ilde yapılan operasyonlarda yakalan MOSSAD ajanlarının ileride savunma sanayiinde görev alabilecek üniversite öğrencilerinin bilgilerini İsrail’e gönderdiği belirtildi.

MOSSAD casuslarına MİT operasyonu! Şebeke çökertildi

MOSSAD'ın Türkiye'deki ajan şebekesi deşifre edildi. MOSSAD’ın 15 kişilik espiyonaj ekibi, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın başarılı operasyonu ile çökertildi.

Sabah Gazetesi’nden Abdurrahman Şimşek’in haberine göre MOSSAD şebekesini çökertmek için MİT’te 200 kişilik özel bir ekip kuruldu. Türkiye’deki İsrail muhaliflerini takip eden ve Türkiye aleyhine faaliyetler yürüten MOSSAD şebekesi bir yıl boyunca takip edildi.

3’er kişilik 5 ayrı MOSSAD hücresine yönelik bütün hazırlıklar tamamlandıktan sonra MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile ortak operasyon yaptı. 7 Ekim’de 4 ilde terörle mücadele ekipleri 15 casusu yakaladı.

Arap kökenli casusların Türkiye’deki üniversitelerde okuyan yabancı kökenli parlak öğrencilerin bilgilerini İsrail’e gönderdiği tespit edildi. Yabancı kökenli olan ancak Türkiye vatandaşı olan öğrencilerin ileride savunma sanayindeki görev alabilecek nitelikte olduğu kaydedildi.

MİT, yakalanan kişilerin İsrail Gizli Servisi MOSSAD’ın saha sorumlularıyla olan irtibatlarını da deşifre etti. MOSSAD mensupları da tıpkı FETÖ gibi kamuya açık ankesörlü ve büfe telefonlarla haberleşmelerini sağladı.

MİT, İsrail gizli servisine çalışan ajanların yurt dışında Mossad yetkilileriyle yüz yüze görüşmelerinin haritasını da çıkardı. Türkiye’de casusluk yapan MOSSAD ajanlarının Hırvatistan, Romanya, İsviçre ve Kenya’da görüşmeler yaparak İsrail gizli servisi yöneticilerinden talimat aldıkları saptandı.

MİT'in uzman ekiplerinin casusların sorgusunu tamamlamasının ardından soruşturmanın derinleştirilmesi ve kapsamlı bir iddianame hazırlanması bekleniyor.

Bu arada MİT operasyonu ile yakalanan Türkiye’de Rus İstihbarat Servisi ile bağlantılı olduğu belirtilen 6 kişi tutuklandı. İstanbul ve Antalya'daki polis operasyonlarıyla yakalanan 6 Rus ve Özbek uyruklu şahsın siyasal ve askeri casusluk ile suçlandı. Yabancı istihbarat elemanlarının Türkiye'deki Çeçen muhaliflere yönelik silahlı eylem hazırlığı içinde olduğunu da kaydedildi.

# türkiye # Emniyet Genel Müdürlüğü # operasyon # filistin # mossad # MİT # casus # mit mossad # mit operasyon # mit operasyon son dakika # Rus İstihbarat Servisi # mossad ajanları # Mossad ajanı # mit başkanı # mit operasyonu son dakika # mit ajan operasyonu # mit operasyonları