Ermenek davası başladı

Ermenek'te 18 maden işçisinin sular altında kalarak hayatını kaybettikleri olayla ilgili dava gergin başladı. 3'ü tutuklu 16 sanığın yargılandığı davada mağdur aileleri sanıklara tepki gösterdi

Ermenek davası başladı

Ermenek'te özel bir kömür ocağında 18 işçinin su baskınıyla hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın ilk duruşması gergin başladı.

Cansız bedenlerine olaydan 38 gün sonra ulaşılabilen işçilerin aileleri, duruşma salonunda sanıklara tepki gösterdi. Mahkeme başkanı gerginliği yatıştırabilmek için ailelere güvence verdi, "herkes hak ettiği cezayı alacak" dedi.

Faciada iki oğlunu kaybeden acılı baba Şükrü Haznadar “ben onlara iki tane evlat verdim” diyerek feryat etti. Acılı bir anne de “sizin evlatlarınız yok mu? Kömür derdine evlatlarımızı yediniz” sözleriyle sanıklara tepki gösterdi. Tepkilerin yükselmesi üzerine mağdur ailelerinin bir kısmı salondan çıkarıldı.

Kimlik tespitlerinin ardından iddianamenin okunması sırasıda bir sanığın iddianameye itiraz etmesi salonun yeniden gerilmesine neden oldu. Salondaki feryatlar arbedeye dönüşürken jandarma sanıkları koruma kalkanına aldı.

Mahkeme başkanı yargılama için gerekli ortamın yaratılabilmesi için duruşmaya ara verildiğini açıkladı. Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi'nde 62 kişinin mağdur olarak katıldığı davada, 3'ü tutuklu 16 sanık yargılanıyor.

ulusalkanal.com.tr

# karaman # maden faciası # ermenek