Meclis Genel Kurulu'nun 2017 bütçe maratonu başlıyor.

Meclis Genel Kurulu'nun 2017 bütçe maratonu başlıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın sunumuyla başlayacak görüşmeler 12 gün aralıksız sürecek. Ağbal'ın sunumunun ardından bütçenin tümü üzerinde parti grupları 1'er saat süreyle görüşlerini açıklayacak.

Meclis Genel Kurulu'nun 2017 bütçe maratonu başlıyor.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan görüşmelerin ardından 2017 Bütçesi Meclis Genel Kurulu'na geliyor.

12 gün aralıksız sürmesi hedeflenen görüşmeler, bugün Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın sunumuyla başlayacak.

Ağbal'ın sunumun ardından parti grupları bütçenin tümü üzerinde görüşlerini açıklayacak. Gruplar adına konuşma süresi 1 saat olacak.

Liderlerden sadece CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşacak. AKP adına Grup Başkanvekilleri Naci Bostancı ve Mehmet Muş, MHP adına Erkan Akçay ve Erhan Usta kürsüye çıkacak. Eleştirileri, hükümet adına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yanıtlayacak.

Bugün yapılan bütçenin tümü üzerindeki görüşmelerin ardından yarın ilk turolarak Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM ve MİT'in bütçesi görüşülecek. Bu kurumların yanı sıra Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve RTÜK'ün bütçesi de masaya yatırılacak.

Bütçe görüşmeleri boyunca milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına daha etkin katılabilmesi için Meclis’e görevliler hariç ziyaretçi alınmayacak.

Meclis’te bugün Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu da mesaide. Komisyon, "Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmelerinin 82'inci Yıl Dönümü Etkinliği" düzenlenecek. Etkinliğe, Başbakan Binali Yıldırım da katılacak.

ulusalkanal.com.tr

# Meclis Genel Kurulu # maliye bakanı naci ağbal