Sen ulusalcıları 29 Ekim'de gör

'Türkiye'de ulusalcılar yok' diyen Erdoğan'a yanıt kitlesel eylemlerle geliyor

Sen ulusalcıları 29 Ekim'de gör

29Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere tüm yurtta kutlamaya hazırlanan kitle örgütleri ve siyasi partiler, Erdoğan'ın ulusalcılığı hedef alan konuşmasıyla çalışmalarını hızlandırdı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Ulusalcı yok" açıklamasına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasına hazırlananları CHP, İşçi Partisi, ADD, TGB ve Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'ndan yanıt geldi. Oluşum Erdoğan'a "Sen ulusalcıları 29 Ekim'de gör" dedi.

"Kız Çocuklarının Eğitim ve Öğretiminde Yeni Politika ve Uygulamalar Çalıştayı"nda konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan yine "ulusalcılara" sataştı. "Bu ülkede ulusalcı mulusalcı yok" diyen Başbakan'a, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Ankara Tandoğan'da kutlamaya hazırlanan siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinden tepki geldi. Parti ve kitle örgütleri genel başkanları şunları söyledi:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan: Başbakan milli değil gayri milli olduğunu defalarca dile getirmiştir. Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldığını söylemiştir. Ama bizim amblemimiz Altı Ok'tur. Bu okları Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Muustafa Kemal belirlemiştir. Bu oklardan biri de milliyetçiliktir, ulusalcılıktır. CHP'nin tamamı bu ilkeye uygun hareket eder. Millet, Türkiye'de ulusalcıların olup olmadığını 29 Ekim'de tüm Türkiye'de Erdoğan'a gösterecektir.

İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk: Tayyip Erdoğan aslında korkusunu söylemiş. Korkmakta haklıdır ve devam etmelidir. Türk milleti ayağa kalkmıştır ve tarih yazmaktadır. Erdoğanlara 29 Ekim'de meydanlara bakmalarını tavsiye ediyoruz. Yok saymak istedikleri milletin gücünü 29 Ekim'de göreceklerdir.

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan: Başbakan Erdoğan bilmediği konularda açıklama yapmayı pek seviyor. Ama ona tavsiyem, bilmediği konularda konuşmaması. Komik duruma düşüyor. Ulusalcılık ülke çıkarlarını düşünmektir. Türkiye'nin ezici bir çoğunluğu, Türkiye'nin yüzde 90'ı ulusalcıdır. Ama Başbakan Erdoğan ulusalcılığın yanından bile geçemez. Eğer ülke çıkarlarını düşünseydi BOP eşbaşkanı olmazdı. Erdoğan "ulusalcı mulusalcı yok" demiş. Eğer ulusalcıları görmek istiyorsa 29 Ekim'de Tandoğan'a gelsin. Ulusalcıları görsün.

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz: Başbakan Erdoğan korkulu çocuklar gibi davranıyor. Ulusalcılar Erdoğan'ın korkulu rüyası. "Ulusalcı yok" diyerek korkusunu yenmeye, kendini inandırmaya çalışıyor. Ama ulusalcılar var mı yok mu 29 Ekim'de görecek. 2012 19 Mayıs'ında İstanbul İstiklal Caddesi'nde, 29 Ekim'de Ankara Ulus'ta, 10 Kasım'da Tandoğan'da gördüğünden daha büyüğünü görecek. Erdoğan'ın korktuğu, halkın bağımsızlık iradesidir. 19 Mayıs 1919 ruhudur.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Tutoğlu:

Haziran Direnişi, Başbakan Erdoğan'ın dengesini bozdu. Ne yaptığını bilmez halde. Başbakan ulusalcıları görmek istiyorsa 29 Ekim'de Tandoğan'a gelsin. Vatanını, Cumhuriyetini, emeğini seven herkes orada olacak. Yüreği yetiyorsa o da gelsin, ulusalcıları görsün. Türkiye'de insanları bölmeyi, toplumu germeyi bıraksın. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Mustafa Kemal'e saygı göstersin.

Aydınlık

# erdoğan # Tayyip # Meydan # tandoğan # 29 # ekim # istiklal # Ulusalcılar