Merkel'in halefi seçildi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 18 yıl yürüttüğü parti liderliğine veda etti. Merkel'in koltuğunu onun da desteklediği aday Annegret Kramp-Karrenbauer kazandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 18 yıl yürüttüğü parti liderliğine duygulu bir konuşma ile veda etti.

Merkel partisinin genel başkanı sıfatıyla katıldığı son kongresinde delegelere birlik ve bütünlük çağrısı yaptı.

Merkel'in konuşması sonrası delegeler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Bazı delegelerin "Teşekkürler şef" yazılı kartonlar taşıdığı görüldü.

Konuşmanın ardından yapılan seçimlerde Merkel'in koltuğunu onun da desteklediği aday Annegret Kramp-Karrenbauer ( Anegret Kğampf Kağenboğver)) kazandı.

Üç aday arasından seçilen Annegret Kramp-Karrenbauer, Hristiyan Demokrat Birlik yani CDU’nun genel başkanlık koltuğuna oturan ikinci kadın oldu.

Adının baş harflerinden oluşan AKK kısaltmasıyla bilinen siyasetçi, partinin genel sekreterliğini yürütmesi nedeniyle seçimin favorisiydi. AKK, 19 yaşında siyaset bilimi üzerine yüksek lisansını tamamladıktan sonra 1981 yılında CDU'ya üye oldu.

Kramp-Karrenbauer, konuşmasında Avrupa Güvenlik Konseyi ve Avrupa ordusu ile “içeriye karşı açık, dışarıya karşı güvenli olan güçlü bir Avrupa” çağrısında bulundu. Konuşmasında, dijitalleşme, güçlü devlet, çalışanların güvence altına alınması gibi konulara değinen Kramp-Karrenbauer, güçlü bir CDU’ya da vurgu yaptı.

56 yaşında Almanya'nın en büyük partisinin başına geçen siyasetçi, bir sonraki Alman başbakanı olabilir.

ulusal.com.tr

# Merkel # halef # annegret kramp karrenbauer