Bakanlar Kurulu yarın toplanacak: Gündem kısıtlamalar

Bakanlar Kurulu 5 Temmuz’da toplanacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda yeni normalleşme adımları değerlendirilecek. Açık alanda maske takma zorunluluğu kaldırılması konusunda Bilim Kurulu’nun tavsiye kararları alınacak. Gündemde gece 24’ten sonra süren müzik yasağı da olacak.

Bakanlar Kurulu yarın toplanacak: Gündem kısıtlamalar

Kademeli normalleşme adımları ve devam eden bazı kısıtlamaların kaldırılması istişare edilecek.

Milyonların merakla beklediği Bakanlar Kurulu toplantısı 5 Temmuz’da yapılacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantının ana gündem maddesi salgınla mücadele...

Toplantıda 1 Temmuz’da başlayan kademeli normalleşme adımları değerlendirilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kapsamlı bir sunum yaparak son yapılan Bilim Kurulu toplantısından çıkan tavsiye niteliğindeki kararları Bakanlara aktaracak.

Açık alanda maske takma zorunluluğunun kalkıp kalmayacağı da Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak. Daha önce zorunluluğun kalkmasının erken olduğunu söyleyen Bilim Kurulu’nun bu noktadaki görüşleri maskede yeni dönemi belirleyecek.

Gece saat 24’ten sonra devam eden müzik kısıtlamasının kalkıp kalmayacağı da toplantı gündeminde.

Bir diğer önemli gündem maddesi de aşı tedariki olacak. Bundan sonraki süreçte hatırlatma dozlarının hangi gruplara yapılacağı görüşülecek.

Salgınla mücadelenin yanı sıra iç ve dış siyasetteki tartışmalar da Bakanlar Kurulu masasında olacak. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasında alınan kararları açıklayacak.

# erdoğan # koronavirüs # bakanlar kurulu # yasak # aşı # önlem # kısıtlama # kabine # Kademeli normalleşme # hatırlatma