Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Türkiye'ye geldi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İstanbul'a geldi. Vladimir Zelenskiy ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey 9. Toplantısı'na başkanlık edecekler. 2 ülke arasındaki anlaşmaların imza töreninin ardından Erdoğan ve Zelenskiy ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Türkiye'ye geldi

Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey 9. toplantısı İstanbul'da yapılacak. Toplantı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy başkanlığında olacak.

İlk olarak saat 15.30 sıralarında Erdoğan, Zelenskiy ile Huber Köşkü'nde görüşecek. Daha sonra Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Oturumu'na katılacaklar.

Toplantıda 2 ülke ilişkileri gözden geçirilecek, ikili iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. Barış ve istikrarın korunması anlayışı temelinde bölgesel ve uluslararası meseleler de temasların gündeminde yer alacak.

2 ülke arasındaki anlaşmaların imza töreninin ardından Erdoğan ve Zelenskiy ortak basın toplantısı düzenleyecek, resmi akşam yemeğine katılacak.

# türkiye # rusya # Ukrayna # cumhurbaşkanı erdoğan # toplantı # basın toplantısı # imza töreni # Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy # Zelenskiy # Türkiye Ukrayna # Vladimir Zelenskiy # Türkiye Ukrayna ilişkileri # erdoğan Zelenskiy görüşmesi # Ukrayna Türkiye # ortak basın toplantısı # uluslararası meseleler # Erdoğan Zelenskiy # Zelenskiy Erdoğan