Aydın Kuşadası esnafı dertli

Aydın'ın dünyaca ünlü kruvaziyer turizm limanı olan Kuşadası'na 16 ay sonra yolcu gemileri gelmeye başladı. Ancak liman çevresindeki esnaf müşteri bulamadıklarını ve siftah bile yapamadıklarını söylüyor.

Aydın Kuşadası esnafı dertli

Haber-Kamera: Güçlü Çezik

Aydın'ın Kuşadası ilçesi, Türkiye'nin en büyük turizmlimanlarından biri. Ancak Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle Kuşadası limanı aylarca yolcu gemilerine hasret kaldı. 16 ay sonra ilk kez 2 Eylül'de limana yanaşan gemi, Kuşadası limanını ikinci kez ziyaret etti. Ama liman esnafı hayal kırıklığına uğradı.

Eskiden gemi yolcularının uğrak yeri olan Grand Bazaar ve Orient Bazaar'da sessizlik hakim. Daha büyük kruvaziyer gemiler bekleyen esnaf, durumu kara mizah ile anlatıyor.

Yunanistan'ın karantina şartını kaldırması ve transit gemi geçişlerine izin vermesi turizmcileri umutlandırdı. Ancak liman esnafı o kadar iyimser değil. Yetkililerin 2022 yılıyla ilgili umut verici açıklamalarına temkinli yaklaşıyor. Geçen yıl olduğu gibi yine hayal kırıklığı yaşamak istemiyor.

Yunanistan'ın kararı sadece Kuşadası ve İstanbul limanlarıyla sınırlı olsa da, tur operatörleri ve liman işletmecileri kararı olumlu buluyor. Salgın nedeniyle durma noktasına gelen kruvaziyer turizminin tekrar canlanması bekleniyor. Yetkililer 2022 yılı için 650 gemi rezervasyonu aldıklarını, Kuşadası'na 750 bin yolcunun geleceğini savunuyor.

# istanbul # türkiye # aydın # yunanistan # koronavirüs # gemi # kuşadası # turizm # liman # transit