Yunanistan iki darbecinin daha iadesini reddetti

Yunanistan, darbe girişiminin ardından ülkesine kaçan 8 FETÖ üyesi askerden ikisinin daha iade talebini reddetti. Dışişleri Bakanlığı ise "Yunanistan'ın darbecileri iade etmemesi ilişkilerimizi etkileyecek" açıklamasını yaptı.

Yunanistan iki darbecinin daha iadesini reddetti

Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerden ikisi için karar verildi. Türkiye'nin iade talebi reddedildi. Dışişleri Bakanlığı sert tepki gösterdi.

Daha önce iade talebi reddedilen Türkiye'nin temyiz mahkemesine yaptığı başvurudan da aynı sonuç çıktı. Yunanistan, 8 FETÖ üyesi askerden ikisinin daha iade edilmemesine karar verdi.

Yunanistan Yüksek Mahkemesi dün de 3 askerin iade edilmemesi kararını vermişti. Mahkeme önceki haftada diğer üç asker için aynı kararı almıştı. Son kararla beraber Yunanistan'a kaçan bütün askerlerin iade edilmesi talebi reddedilmiş oldu.

Dışişleri Bakanlığı tarafından, iade talebine ikinci ret kararına yönelik açıklama yapıldı.

Açıklamada, "hatalarını tekrar etmişlerdir", "bu karar darbecileri korumaktadır", "ilişkilerimizi etkileyecektir" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan mahkeme, 8 firarinin Atina yakınlarındaki Olympiyat köyü polis karakolundaki gözaltı süresini 3 ay daha uzattı.

FETÖ üyeleri şimdi, Yunan makamlarına başvurdukları siyasi iltica talebiyle ilgili sürecin tamamlanmasını bekliyor.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SERT TEPKİ

Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Bu karar, suçluların yargılanmamalarına, suçun cezasız kalmasına neden olmakta, darbecileri korumaktadır" denildi.

Açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Adil ve tarafsız olmasını umduğumuz Yunan yargısı ne yazık ki bir kez daha bizi hayal kırıklığına uğratarak, anayasal düzenimize karşı 15 Temmuz darbe girişimine katılan sekiz darbeci hakkındaki ikinci iade talebimizi de reddetmiştir.

Bugüne kadar, DHKP/C ve PKK başta olmak üzere Türkiye’yi hedef alan terör örgütleri mensuplarının adalet önünde hesap vermesine engel olan Yunan makamları, hatalarını tekrar etmişlerdir. Sözkonusu iadenin reddi kararıyla, demokratik düzenimizi hedef alan, güvenlik güçlerimizden ve sivillerden yüzlerce vatandaşımızı şehit eden, binlercesini yaralayan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın hayatına kasteden suçluların bağımsız Türk yargısı önüne çıkmasına engel olunmaktadır. Mağdurların hakları görmezden gelinmektedir.

Terör ve suçla mücadele konusunda bir müttefikimizden görmemiz gereken destek ve işbirliğini göremiyoruz.

Bu karar, suçluların yargılanmamalarına, suçun cezasız kalmasına neden olmakta, darbecileri korumaktadır.

Suçluların yargı dışında tutulmasına neden olan bu kararın siyasi saiklerle alındığı açıktır. Bu karar darbecilere kucak açan bir ülke olan Yunanistan’la ikili ilişkilerimizi ve bölgesel konulardaki müşterek çalışmalarımızı kaçınılmaz olarak etkileyecektir"

ulusalkanal.com.tr

# fetö # yunanistan # Darbeci