PKK'ya Rakka'da yeni elbise! ABD destekli 'Suriye Gelecek Partisi' kuruldu

Suriye Rakka'da PKK'ya yeni bir elbise biçildi. Teröristlerin Amerika'nın desteğiyle kurduğu yeni partinin adı "Suriye Gelecek Partisi". Partiye ilk destek Amerika'dan geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Heather Nauert, parti kuruluşunu "memnuniyetle" karşıladıklarını belirtti

PKK'ya Rakka'da yeni elbise! ABD destekli 'Suriye Gelecek Partisi' kuruldu

Terör örgütü PKK, Suriye'de yine kostüm değiştirdi. Amerika, teröristleri siyasi sürece dahil etmek için Rakka'da yeni bir parti kurdurdu.

Türkiye, PKK/PYD'nin SDG maskesini düşürünce, Amerika hemen devreye girdi. "Suriye Gelecek Partisi" isimli parti Rakka'da kuruldu.

Sözde parti, Haseke'de düzenlenen bir kongreyle kuruldu. Parti başkanlığına şu anda Menbiç'te bulunan İbrahim Katfan getirildi.

Partinin Rakka'da kurulmuş olması ise oldukça dikkat çekici. Bölge bir dönem IŞİD’in “başkenti” olarak ilan edilmiş sonrasında, ABD ve terör örgütü PKK/PYD IŞİD'lileri Rakka'dan tahliye edilmişti.

IŞİD’li teröristleri taşıyan araçların PKK/PYD denetiminde Rakka’dan nasıl ayrıldıkları anbean görüntülenmişti.

Teröristlerin "Suriye Gelecek Partisi'ne" ilk destek Amerika'dan geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Heather Nauert, "Suriye’nin geleceği için siyasi müzakere sürecini öngören, BM kararına saygı duyan her partiyi memnuniyetle karşılarız" dedi.

PKK ve PYD bağlantısını "SDG" ile uzun süre örtmeye çalışan Washington, şimdi aynı yöntemi bu partiyle izlemeye çalışıyor. Neurt, açıklamasında "SGP'nin PYD/PKK ile ilgili bağlantısı var mı?" sorusunu yanıtlamaktan kaçındı. “Yeni parti, çoklu bir etnik yapıdan oluşmaktadır” demekle yetindi.

ulusal.com.tr

# abd # pkk # rakka