12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali

12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, devam ediyor. İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesi'ndeki Gala konserinde seçkin örnekler seslendirildi.

12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali

12. UluslararasıİstanbulOpera Festivali’nin GalaKonseri İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesi'nde düzenlendi.

İkincisi düzenlenen konsere Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fecir Alptekin, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü Suat Arıkan ve MaNga grubunun solisti Ferman Akgül'ün de aralarında bulunduğu müzikseverler katıldı.

Can Okan'ın orkestra şefliğini üstlendiği konserde, 15 solist sanatçı sahne aldı. Wagner, Mozart, Rossini, Verdi ve Puccini'nin de aralarında bulunduğu önemli bestecilerin eserlerinden seçkin örnekler seslendirildi.

Festival, Pazartesi günü, barok dönem eserlerinden seçkin antik arya ve düetlerin seslendirileceği "Barok Konseri" ile devam edecek.

Her yıl festival programında yer verilen Mozart'ın "Saraydan Kız Kaçırma" eseri, 8 ve 10 Temmuz ile kapanışın gerçekleşeceği 11 Temmuz'da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Caner Akın'ın sahneye koyduğu eser, klasik haline sadık kalmakla birlikte, Kovid-19 salgınına da göndermelerin yapıldığı farklı bir reji anlayışıyla sahnede olacak.

# istanbul # cumhurbaşkanı # Kovid19 # konser # arkeoloji # Uluslararası # orkestra # opera # Gala # verdi # mozart # Wagner # Suat Arıkan # Ferman Akgül # manga # puccini