Efsane Başkana son görev

Futbolun efsanesi, Türk sporunun Süleyman ağabeyi on binlerce Kartalla uğurlandı son yolculuğuna. Önce çok sevdiği kulübü, ardından Dolmabahçe'deki mabedini ziyaret etti son kez. Birinci olmaktansa, şerefi uğruna her zaman ikinciliği tercih eden adam; Süleyman Seba, cenaze töreninde de renkleri buluşturdu.

Efsane Başkana son görev

Türk spor camiası en hüzünlü günlerinden birini yaşadı bugün. Türk futbolunun efsane isimlerinden Süleyman Seba son yolculuğuna uğurlandı.

Beşiktaş'ın onursal başkanıydı. Ama sadece Beşiktaşlılar değil, tüm spor camiası onun için yastaydı.

Seba için tören, yapımı devam eden yeni statta yapılacaktı. Ama binlerce kişi onu statta değil, evinin önünde karşıladı.

Seba'nın cenazesi yaşamını yitirdiği hastaneden alınarak evine götürüldü. Evlatları evin hemen önündeydi. O'nu karşılayanlar arasında, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da vardı.

Ardından çok sevdiği kulübüne son ziyaretini yaptı. Hayatının en mutlu günlerini yaşamıştı Akaretler'deki binada... Beşiktaş için mesai harcamış, gecesini gündünüze katmıştı. Ve şampiyonluklar yaşamıştı...

Artık gitme vaktiydi. On binler O'nu hayatının Beşiktaş Dolmabahçe İnönü Stadı'nda, şimdiki adıyla Vodafone Arena'da bekliyordu.

Ve son kez girdi stada. Yine alkışlarla...

Türk sporu önünde sayı duruşundaydı. Futbolun temsilcieri UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 3 büyük kulübün şimdiki ve eski başkanları ve taraftarları Seba için bir aradaydı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve siyaset dünyasının önemli isimleri de törendeydi.

Kelimelere sığmayan yaşamı, ölmeden belgesellere dökülen hayatını anlatmak zordu. En yakınları konuştu törende. Seba ailesi adına Profesör Doktor Ayhan Kızıl konuştu.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman onun kıymet verdiği şeye, "değerlere" vurgu yaptı.

Taraftarın başkandan bir talebi vardı. Stadın adının "Süleyman Seba" yapılması.

Fikret Orman bu talebe yanıt vermedi.

Göz yaşlarının tutulamadığı törende, tabut dakikalarca omuzlarda taşındı. Ve son durak, Dolmabahçe Camisi'ne götürüldü Seba'nın naaşı. Kılınan cenaze namazının ardından Feriköy mezarlığına defnedili.

ulusalkanal.com.tr

# tören # cenaze # suleyman seba # efsane başkan # son görev # uğurlandı