Cannes'de İran rüzgarı esti

İran, Fransa'da düzenlenen Cannes Film Festivalinden iki ödülle döndü. Sinema dünyasının en prestijli organizasyonlarından sayılan festivalde, İranlı yönetmen Asger Ferhadi'nin “Satıcı” filmi en iyi senaryo ödüüne layık görülürken filmin başrolünü canlandıran İranlı oyuncu Şehab Hüseyni ise 2016 Cannes Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Cannes'de İran rüzgarı esti

Oscar ödüllü İranlı yönetmen Asger Ferhadi’nin yönetmenliğini yaptığı “Satıcı” isimli filmde başrolü üstlenen İranlı başarılı oyuncu Şehab Hüseyni, 2016 Cannes Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanırken, Asger Ferhadi ise En İyi Özgün Senaryo ödülünü aldı.

Şehab Hüseyni ve Terane Alidusti’nin başrolünü paylaştığı “Satıcı”, Arthur Asher Miller’in meşhur eseri ‘Satıcının Ölümü’ adlı tiyatro oyununu oynamakta olan genç bir çiftin hayatını anlatıyor.

Senaryoya göre genç çift, yeni oyuna başladıktan sonra özel hayatlarında bazı problemlerle karşılaşır ve hayatları kabusa dönüşür.

Sinema dünyası Asger Ferhadi’yi bir çok uluslararası ödüllü yönetmen olarak tanıyor.

Ferhadi, 2012'de de “Nadir'in Simin'den ayrılığı” filmi ile, İngilizce metin dışında Oscar'ın en iyi filmi ödülünü almıştı.“Eli”, “Ayrılık” ve “Geçmiş” Asger Ferhadi’nin ödüllü filmleri arasında yer alıyor.

Yakup Aslan / Tahran

ulusalkanal.com.tr

# Cannes # iran rüzgarı # esti