Bahçeli'den ABD'ye S-400, FETÖ ve PKK tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'ye karşı düşmanca adımlar atan ABD’ye sert tepki gösterdi. S-400, yaptırımlar ve PKK/PYD’ye destek konusunda tepkisini dile getiren Bahçeli, Soçi'de yapılan Erdoğan-Putin zirvesine yönelik olumlu mesajlar verdi. Suriye’de kalıcı çözüm bulmanın vaktinin geldiğini belirten Bahçeli, iç politikadaki HDP tartışmaları da değerlendirdi.

Bahçeli'den ABD'ye S-400, FETÖ ve PKK tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yasama yılının ilk Meclis grup toplantısını düzenledi.

Bahçeli, Ülkü Ocakları'na karşı terör hamlesi yapan ABD'ye sert çıktı. Atlantik cephesinin terör örgütlerine desteğine dikkat çekti.

- Eğer ille de terörist arıyorlarsa, terör örgütü görmeye merak sarmışlarsa, onlara Pensilvanya’ya bakın diyeceğim, FETÖ’yü kurcalayın diyeceğim, PKK’ya, YPG’ye, DEAŞ’a odaklanın diyeceğim, velakin nafile, çünkü baktıkları yerde görecekleri yalnızca kendileri olacaktır.

Bahçeli'nin hedefinde Türkiye karşıtı adımlar atan Washignton vardı.

- Yaptırım var diye Türkiye Cumhuriyeti’nin şeref ve haysiyetini hiç kimseye çiğnettirmeyiz. PKK’ya, YPG’ye suikast ve saldırı silahlarını bedelsiz vermeyi kendisine hak görüyor da, milli güvenliğimizi korumak amacıyla temin ettiğimiz silahlar mı gözüne batıyor.

"SURİYE’DE KALICI VE NİHAİ ÇÖZÜMÜ BULMA VAKTİ GELMİŞTİR"

Moskova ile ilişkilerin olumlu noktalarına işaret eden Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 29 Eylül'de yaptığı Soçi zirvesini değerlendirdi.

- Rusya ile iş birliği alanlarının uçak motorları, savaş uçakları gibi alanları kapsayacak şekilde genişletmek iki ülkenin de çıkarlarına uygundur. Suriye’de kalıcı, nihai ve sürdürülebilir bir çözüm bulma vakti gelmiştir. Ülkemizde misafir bulunan Suriyeli sığınmacıların evlerine ve yurtlarına güvenle dönebilmeleri, için bahse konu çözüm ikliminin gerçekçi bir şekilde yeşermesi şarttır.

"EMPERYALİZMİN DAYATMASIYLA SANAL SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ"

Bahçeli, iç siyasetteki gündem başlıkları üzerine de konuştu.

HDP'nin meşrulaştırılması çabasının ve "Kürt sorunu Meclis'te çözülür" açıklamalarının dayanağının emperyalizm olduğunu kaydetti. Meclis'te terör suçundan hazırlanan fezlekelerin işleme alınması çağırısı yaptı.

- Doğrudur, Gazi Meclis her meselenin çözüm mekanıdır. Fakat ihanetin çözüm kaynağı olamaz, bölünmenin çözüm adresi görülemez, bu kutlu çatı altında siyasi istismar kaygısıyla, emperyalizmin dayatmasıyla sanal sorunları çözmenin hesabı yapılamaz.

BAHÇELİ'DEN İLK 4 MADDE AÇIKLAMASI

MHP lideri, Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile laiklik ilkesinin tartışmasının da yanlış olduğunu ifade etti.

- Anayasa’nın ilk dört maddesi milli varlığımızın kilidi, zırhı, ziynetidir. Buna aykırı hareket edilmesi Anayasal yaptırımlar uygulanmasını gerektiren Anayasa suçudur. Artık Laiklik tartışmalarını bir kenara bırakalım, inanan-inanmayan kamplaşmasından vazgeçelim.

# abd # fetö # erdoğan # pkk # mhp # Putin # suriye # pyd # deaş # tbmm # meclis # anayasa # Soçi # s400 # Bahçeli # Atlantik # kürt sorunu # ülkü ocakları