Türkiye'yi S-400’den vazgeçirmeye çalışıyorlar

ABD ile Türkiye arasında Menbiç ve Fırat’ın doğusuna dönük müzakereler sürerken, çantasında ‘Patriot’ dosyası olan bir heyet Ankara’ya geldi. Amerikalı heyetin hedefi, Türkiye’yi S-400 füze savunma sisteminden vazgeçirmek. S-400’den vazgeçmeyi düşünmeyen hükümetin Patriot’lara da sıcak baktığı belirtiliyor.

Amerika, Türkiye’yi S-400’den vazgeçirmeyi hedefliyor.

Suriye sahasında kritik süreç işlerken; Amerika, Türkiye-Rusya ortaklığını bozmaya yönelik yeni hamleler peşinde. Washington’un öncelikli hedefi, Rusya ile anlaşma imzalayan Türkiye’yi S 400’den vazgeçirmek.

Ankara’ya gelen isim ABD Dışişleri Bakanlığının Siyasi ve Askeri İlişkilerden Sorumlu Kıdemli Müsteşar Yardımcısı Vekili Büyükelçi Tina Kaidanow.

Habertürk’ün haberine göre Kaidanow; Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkilileriyle biraraya gelecek. Ana gündem ise ABD’nin Türkiye’ye Patriot füze savunma sistemleri satmasına yönelik teklifin sunulması olacak.

Kaidanow’un temaslarda bulunacağı süreçte, önemli bir diğer toplantı ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin 29 Mart tarihinde toplanması bekleniyor.

Rusya ile S-400 anlaşması imzalayan Ankara, bu projeden vazgeçmeyi düşünmüyor. Hükümetin S-400’lerin yanı sıra Patriot sistemlerinin de satın alınmasına sıcak baktığı belirtiliyor.

ulusal.com.tr

# abd # türkiye # rusya # s-400 # Patriot # menbic # Fırat