MİB ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan merdiven altı üretime karşı ortak çalışma

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) sektörde haksız rekabetin engellenmesi ve merdiven altı üretime karşı ortak bir çalışma başlattı

MİB ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan merdiven altı üretime karşı ortak çalışma

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) işbirliğinde kompresör konusunda eğitilen denetçiler sahaya inerek, ürünleri teknik mevzuatına uygunluğu bakımından denetime tabi tutacak.

İstanbul’da düzenlenen “Hava Kompresörleri Çalıştayı” Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü’nün başkanlığında gerçekleştirildi. Hava kompresörlerinin piyasa gözetimi ve denetiminde karşılaşılan sorunların ele alınarak çözüm önerilerine yönelik değerlendirmelerin yapıldığı bu Çalıştay’da denetimlerin daha etkin ve verimli hale getirilmesi için yapılması gereken düzenlemeler görüşüldü.

Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Şakir Karakaya, Makina Denetim Şubesi sorumlusu Alpaslan Bulut ve Bakanlık Müşaviri Dilşad Bayram ve Makina İmalatçıları Birliği üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve İstanbul Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü temsilcileri de katıldı.

Bakanlık tarafından görevlendirilen denetçiler, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü’nce ürüne yönelik özel hazırlanan kontrol listeleri doğrultusunda denetimleri başlatacak. Yıl sonuna kadar devam edecek bu denetimlerde elde edilen sonuçlar yapılacak bir toplantıda kamuoyu ile paylaşılacak.

Belirlenen yol haritası sonrasında ise, Bakanlık yetkilileri ve MİB üyeleri belirlenen görev dağılımları çerçevesinde çalışmalarını sürdürerek 2018 yılında yapılacak etkin denetim için gerekli çalışmalara altyapı oluşturdu.

MİB HAKKINDA

Makina İmalatçıları Birliği (MİB), 1990 yılında kuruldu. Makine ve aksamı ile ilgili imalat yapan firmaların üye oldukları sektörel bir birlik ve makine sektörünün tümünü kapsayan tek sivil toplum kuruluşu olma niteliğini taşıyor. Bünyesinde 200’e yakın üye firma bulunuyor. MİB bünyesindeki firmalar, 2014 yılı Türk makine ihracatının yüzde 60’ından fazlasını gerçekleştirdi.

Sermaye malı veya yatırım tipi makineler gibi zor ve teknoloji yoğun imalat konusunda üyeleri büyük bir üstünlük gösteriyor. Üyeleri, güncel teknolojilerle kaliteli imalat yapan güvenilir, sürekliliği olan ve marka imajı yaratma konusunda da başarılı firmalar. Gıda, paketleme, iklimlendirme sistemleri, takım tezgahları (yatırım tipi makineler), ağaç işleme, plastik işleme, iş, inşaat makineleri, kaldırma, işleme endüstrileri vb. konularda üye portföyüne sahip.Sektörün yurt içinde daha iyi tanınması, yerli makine imalatçılarının pazar payını arttırması ve gelişmesi ile ilgili çalışmalar yanında, yurt dışı tanıtımına da önem veriyor. Bu doğrultuda da, sivil, özel ve kamusal pek çok platformda, sektör ve üye firmaları arasında bilgi aktarımı gerçekleştiriyor. Her yıl sektörün ve üye firmaların tanıtımı amacıyla, değişik ülkelerde düzenlenen çeşitli fuarlara katılarak, üye firmalara daha uygun şartlar sağlanmaya çalışıyor.

ulusal.com.tr

# mib