Teoman Sancar'dan istifa açıklaması: ''Kaset var diye baskı oluşturuldu''

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, partisinden istifa etti. Sancar, hakkında yargıya yansıyan bir dosya olduğunu ve bundan CHP'nin zarar görmesini istemediği için istifa ettiğini açıkladı. İstifaya ilişkin ilk açıklama CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan geldi. Öztrak, ''İstifa tek taraflı bir müessesedir'' yorumunu yaptı.

Teoman Sancar'dan istifa açıklaması: ''Kaset var diye baskı oluşturuldu''

Peş peşe milletvekillerinin istifa ettiği CHP'de bir haber de Denizli MilletvekiliTeomanSancar'dan geldi.

CHP'li Teoman Sancar, istifasının nedeninin hakkında yargıya intikal eden bir dosya olduğunu belirtti. Bu dosya nedeniyle partisine zarar vermek istemediğini söyledi.

Kendisine kasetkomplosu kurulduğunu öne süren CHP'li vekil, ''Evet, kaset var diye, baskı oluşturuldu... Gerekli yerlere şikayetimi yaptım... Her türlü iftiraya, ayrı ayrı belgeleriyle cevap vereceğim... Komplo var, bu komployu bozacak olan da benim.'' ifadelerini kullandı.

Sancar'ın istifasına ilişkin CHP Genel Merkezi'nden ilk açıklama Parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan geldi:

- İstifasını açıkladı. İstifa, tek taraflı müessese. Kendi istifa mektubunda ne varsa, biz de onu biliyoruz.

Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası konuşan Öztrak, CHP'nin parlamenter sistem çalışmalarına ilişkin gelen soruyu da yanıtladı.

''Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasına ilişkin CHP Parti Meclisi'nde bir sunum yapıldığı belirtiliyor. Sunumda neler gündeme geldi? İçeriğe ilişkin bilgi verir misiniz?'' sorusunu cevaplayan Öztrak, ''Partimizin çalışmaları devam ediyor.'' dedi:

- Yeni bir hükümet sistemi ve yargıyla ilgili sunumdur. Partimizin çalışmaları devam ediyor, tüm partilerin çalışmaları devam ediyor. Herkes güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş ile ilgili mutabakata varmış gibi görünüyor.

# chp # parti # milletvekili # istifa # faik öztrak # Sancar # Komplo # vekil # kaset # merkez yürütme kurulu # teoman sancar # Teoman # parti sözcüsü