Em. Org. Necati Özgen'den 'bedelli askerlik' tepkisi

Eski Güneydoğu Asayiş Komutanı emekli Orgeneral Necati Özgen seçim hesabıyla yapılan ‘bedelli askerlik’ tartışmasının teröristlerin ekmeğine yağ sürmek anlamına geldiğini söyledi.

Em. Org. Necati Özgen'den 'bedelli askerlik' tepkisi

Emekli Orgeneral Necati Özgen “bedelli askerlik” tartışmaları ile ilgili olarak Aydınlık’a yaptığı değerlendirmede, Anayasa’da askerlikle ilgili maddenin çok açık olduğunu vurgulayarak, 20 yaşına gelmiş herkesin askerlik görevini yapmasının emredildiğini ifade etti. Bedelli askerlik konusunun Anayasamızın özüne de aykırı olduğunu belirten Özgen, “Bırakalım Anayasa’yı. Şuanda Mehmetçik Kandil’de, Harkurk’ta, Afrin’de, dağlarda teröristlere karşı savaşıyor, şehitlerimiz, yaralılarımız var. Böyle bir ortamda parasını verenin askerlik yapmaması kabul edilemez” dedi.

‘GENÇLERE HAKARET’

Mehmetçik teröre karşı vatan savaşı verirken bedelli askerlik rüşveti ile seçimlerde gençlerin oyunu alma çabalarının çok yanlış olduğunu kaydeden Özgen, “Seçimde gençlerin oyunu almak için yapılan bu tartışma aslında gençlere hakarettir. Gençlere onur kırıcı bir tekliftir. Ben yıllarca güneydoğuda teröre karşı mücadelede görev yaptım. Dağda savaşan Mehmetçiğin ruh halini bilirim. Şimdi dağda, bayırda teröre karşı zor koşullarda mücadele eden asker bedelli askerlik tartışmasını duyunca ne diyecektir. Hemen söyleyeyim, bu tartışma cephede savaşan Mehmetçiğin moralini bozar. Mehmetçiğin morali bozulursa bu teröristlerin ekmeğine yağ sürmek anlamına gelir. Bedelli askerlik tartışması temelde de yanlış, zamanlama çok daha yanlış” diye konuştu.

Benzer tartışmaların geçmişte de yaşandığını, bu tartışmalar sırasında dağlarda terörle mücadele eden Mehmetçiğin tavrını bizzat gördüğünü vurgulayan Özgen şunları söyledi:

“Vatan savaşında karşılık beklenmez. Para ile askeri savaştıramazsınız. Bu iş vatanseverlik işidir. Hiçbir Türk genci bu vatan görevinden kaçmayı düşünmemelidir. Ama yapılan tartışmalarla bu özendirilmektedir. Türkiye’nin etrafı ateş içinde. Bu yangının Türkiye’ye de atlama tehlikesi var. Bu ortamda Türkiye’nin en çok Mehmetçik ruhuna ihtiyacı bulunuyor. Genelkurmay Başkanı bu konuda Cumhurbaşkanı ve hHükümet’le görüşerek bu yanlıştan dönülmesi konusunda ikna etmelidir.”

‘KAÇAK SAYISI ARTAR’

Özgen bedelli askerlik tartışmasında yaşanan bir başka yanlışı da şöyle açıkladı: “İhtiyaç fazlası olduğu söyleniyor. Tartışma da bu çerçevede yürüyor. Bu tartışma bedelli askerlik çıkacağı beklentisini artırır. Bu da gençleri asker kaçağı olmaya teşvik eder. Yoklamalara gitmez. Yoklama yaptıranlar da askerlikten kaçar. Hem yoklama, hem de bakaya kaçağı sayısı artar. Bu da sıkıntılara neden olur. Vatan görevi seçim malzemesi yapılmamalıdır.” (Aydınlık)

# AKP # asker # bedelli askerlik # askerlik