Gözler Merkez Bankası'nda

Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararını 14 Nisan'da açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda faizi yüzde 19'a çıkarmıştı. Toplantı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, "gereken kararlar alınacaktır" dedi.

Gözler Merkez Bankası'nda

Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanacak. Gündem faiz politikası olacak.

Merkez Bankası, piyasaların beklediği yılın dördüncü faiz kararını açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini 200 baz puan artışla yüzde 17'den yüzde 19'a yükseltmişti.

''MERKEZ BANKASI GEREKEN ADIMLARI ATACAK''

Gözler Merkez'in kararına çevrilmişken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulundu. Kimsenin niyet okuyuculuğu yapmaması gerektiğini vurguladı.

- Piyasa ve ekonominin şartları ne gerektiriyorsa Merkez Bankası o adımları atacak ve olağan toplantılarda gereken kararlar alınacaktır.

''ÇÖZÜM ÜRETİME GEÇMEK''

Yiğit Bulut, yeni başkan Kavcıoğlu’nun soğukkanlı duruşunun piyasaya güven verdiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, "Hedef, üreten Türkiye" dedi.

- Yeni bir dünya denklemi yazılıyor. Doğu ve Batı’nın her anlamda kapışması artık günler sayıyor. Bir tarafta ABD-AB ana eksenli Batı, diğer tarafta Çin-Rusya eksenli doğu.

- Belki bize özel daha hızlı adımlar atılması gereken noktalar da var ama çözüm sıcak para yüksek faiz düşük kur değil. Faizlerin düşmesi üretime geçmek için önemli bir etken ve ama piyasa şartlarından bağımsız adımlar atarak asla değil.

# türkiye # rusya # çin # Merkez Bankası # Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu # şahap kavcıoğlu # Para Politikası Kurulu # merkez bankası faiz kararı # faiz kararı # Merkez Bankası Şahap Kavcıoğlu # Merkez Bankası faiz # yiğit bulut # üreten türkiye # Merkez Bankası Para Politikası Kurulu # Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut