İzmir'de heyelan paniği

İzmir'de etkili olan yağışlar sonrası Çiğli ilçesine bağlı Şirintepe ve Güzeltepe Mahallelerinde heyelan meydana geldi. Evlerine giremeyen yurttaşlar yetkililerden yardım bekliyor.

İzmir'de heyelan paniği

İzmir'de geçtiğimiz hafta 3 gün aralıklarla meydana gelen yağış hayatı olumsuz etkiledi. Menderes'te sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybederken, Çiğli ilçesine bağlı Şirintepe ve Güzeltepe Mahallelerinde heyelan oluştu.

Heyelan sonrasında, Şirintepe ve Güzeltepe mahallelerinin sınırında yer alan ve büyük çoğunluğu müstakil 33 evin çatısında ve duvarlarında zarar oluştu.

Bölgede yaşayan vatandaşlar evlerinin kullanılamaz durumda olmasından dolayı sorunlar yaşıyor.

Mahalle sakinlerinden Sakine Kartal her yağış sırasında tedirginlik yaşadıklarını dile getirdi. Kartal, bu durumun bölgede bulunan 33 evin ortak sorunu olduğunu ifade etti. Evi zarar gören vatandaşlardan bir diğeri olan Erdal Bulut ise yıllardır korku içinde yaşadıklarını belirterek maddi imkansızlıklar nedeniyle bölgeden taşınamadıklarını söyledi.

Yurttaşlar, bölgeye henüz Çiğli Belediyesine ait herhangi bir yetkilinin gelmediğini vurgulayarak devletten yardım bekliyor.

# izmir # çiğli # menderes # heyelan # Çiğli Belediyesi