Enver Altaylı iddianamesi ve FETÖ ile mücadele! Mahmut Övür değerlendirdi

Sinem Fıstıkoğlu sordu, Gazeteci Mahmut Övür Ulusal Kanal'da değerlendirdi.

Enver Altaylı iddianamesi ve FETÖ ile mücadele! Mahmut Övür değerlendirdi

Bugün Ulusal Kanal'da Sinem Fıstıkoğlu'na konuk olan Mahmut Övür, Enver Altaylı iddianamesi ve FETÖ ile mücadeleyi değerlendirdi.

Eski MİT çalışanı Enver Altaylı hakkında yazılar kaleme alan Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, Altaylı'yı senelerdir yakın takibe aldığını ve derin ilişkileri olduğunu bunun da FETÖ'ye uzandığını anlattı.

Övür, "Bu iddianame çıkmadan önce ben Altaylı hakkında çok yazı yazdım. Çünkü rahmetli Uğur Mumcu yazardı. Ben de onu takip ederdim. Gerçekten de daha 80'li yıllarda Altaylı'nın peşine düşmüştü. Çünkü Altaylı 70'li olayların önemli bir aktörüydü" diyerek geçmişten beri Altaylı'nın siyaset içerisindeki yerini vurguladı.

Kendisiyle 86-87'de uzun bir röportaj yaptım fakat hiçbir şey söylememişti. FETÖ'de aslında CIA'in ürünü. Sonuçta FETÖ ile Altaylı'nın üstlendiği roller birbirleriyle çok uyuşuyor.

FETÖ ilişkilerinin kanıtlarını ise "17-25 Aralık darbesi sonrası çok net bir şekilde CIA ajanlarıyla telefon trafiği var. 15 Temmuz öncesi ve sonrası... Burada bir hikmet var. Hem onlar hem bu adam arıyor. FETÖ'cülerle de görüşmesi var. FETÖ'den önemli isimler Mustafa Özcan, Salih Yaylacı, Bilal Ekşili ile görüşmeleri var" diyerek ispatlanmış olduğunu anlattı.

CHP ile FETÖ arasındaki paralelliğe değinen Övür, "Bence CHP'lilerin oturup buraya bakması gerekiyor. Çünkü geçmişte Cumhuriyet Gazetesi eksenli rahmetli Uğur Mumcu ve buna benzer isimler ağırlıkla bu çevrelerdeki bu kirli ilişkileri yazarlardı. Şimdi bu çevrelerden bu ilişkileri yazanlar pek yok. Şimdi düşünün CHP'nin son dönemlerde siyasi söylemlerine bakın bir de dönün FETÖ'nün söylemlerine bakın. İnanılmaz bir örtüşme var. Aradaki isme bakıyorsunuz Altaylı... Altaylı'nın dijital verilerinden çıkan raporlara bakıyorsunuz aynı tespitler, 'Türkiye'de muhalefet sokağa inmelidir, ekonomi kriz derinleşmelidir, Katar'dan Arabistan'dan gelen para durdurulmalıdır' bu ana muhalefet partisinin söylemleriyle örtüşmekte" dedi.

Enver Altaylı'nın yargılanması ve doğru ifade vermesi sonucu FETÖ'nün ilişkileri ortaya çıkar mı sorusuna "Altaylı'da net ifadeler vermez" diyerek bu durumun olumsuzluğunu ortaya koydu. "Bunlar çok deneyimli isimlerdir. CIA ile çalışmış KGB ile karşı karşıya gelmiş, istihbarat üzerinden bilgileri bilen isimlerdir. Kolay kolay ifade vermezler. Çünkü bu derinlikler ABD'yi tehdit eden bilgilerdir" diyerek durumun nedenini irdeledi.

Övür, son olarak; Doğu Perinçek'in FETÖ ile mücadeledeki rolüne değindi. Son 5-6 yıldır kimse FETÖ'ye karşı mücadele etmedi fakat Doğu Perinçek FETÖ ile mücadelenin öncülüğünü yapıyor diyerek Perinçek'in çizgisini tutarlı bulduğunu ve Perinçek'in, Aydınlık grubunun CHP'yi eleştirmesinin asıl sebebinin geçmişteki çizgileri devam ettirmesinden dolayı olduğunu söyledi.

ulusal.com.tr

# fetö # enver altaylı # mahmut övür