Trump'tan İdlib mesajı

ABD Başkanı Donald Trump, Soçi anlaşmasıyla ilgili konuştu, Türkiye'ye teşekkür etti. Öte yandan ABD Başkanı bir soru üzerine PYD'yi öven ifadeler kullandı. Trump; "Kürtler bizim için öldü" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Soçi mutabakatına ilişkin konuştu, Türkiye'ye çabalarından dolayı teşekkür eden Trump, Rusya ve İran'a katliam suçlamalarını sürdürdü.

Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurul Görüşmeleri kapsamında New York'ta bulunan Trump, geniş katılımlı basın toplantısı düzenledi.

ABD Başkanı, Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdi. "İdlib'te bir katlim olmamasından memnuniyet duyduğunu" söyledi. Trump " Türkiye çok iyi. Türkiye tüm bu durum konusunda bize çok yardımcı oldu" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kürt olduğunu açıklayan bir gazetecinin sorularını da yanıtladı Trump. Gazeteci sorusunu sormadan Kürtler hakkında PYD'yi kast ederek değerlendirmelerde bulundu.

"Siz Kürt müsünüz? Güzel. Kürtler harika insanlar, çok iyi savaşıyorlar, onları çok seviyorum."

"Onlar bizim için öldü" diyen Trump, "Kürtleri desteklemek için ne yapacaksınız?" sorusuna da yanıt verdi...

"Biz onlara çok yardım ediyoruz. Yan yana savaştık ve kısa bir süre önce Işid'i Ortadoğu'da yendik. Biz bunu Kürtlerin büyük desteğiyle yaptık."

ulusal.com.tr

# pyd